ŞİMDİ VEFA ZAMANI

ŞİMDİ VEFA ZAMANI

2010 - 2011 sezonunu lig tarihinin en iyi ikinci derecesini alarak kapatan takımımızda yeni sezon öncesi kadroda düşünülmeyen isimler ile yollar ayrıldı. Tarihimizin en büyük mutluluğunu bizlere yaşatan şampiyon kadromuzun 5 oyuncusu olan Dimitar Ivankov, Ali Tandoğan, Mustafa Keçeli, Hüseyin Cimşir ve Ivan Ergiç önümüzdeki sezon yeşil beyazlı formayı giymeyecek.

2011.05.25 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
ŞİMDİ VEFA ZAMANI

Bursasporum.com sitesi ilginç bir çağrıda bulunuyor.

ŞİMDİ VEFA ZAMANI...

Gönüllere taht kuran 2. Bulgar kaleci

2008 - 2009 sezonu öncesi Adnan Örnek'in ''Bursa'da Amerikan Koleji var. Çocukların eğitimine orada devam eder'' diye pembe bir yalan söylemiyle başlamıştı Bulgar filebekçisinin Bursa macerası... Görev aldığı 3 sezonda tam 102 maçta Bursasporumuz'un kalesini korudu. İlk sezonunda 2, geçtiğimiz sezon ise attığı 5 penaltı golü ile dünyanın en golcü kalecileri listesinin hep üst sıralarında yer aldı. Şampiyon kadronun değişmez oyuncusu olan Ivankov, şampiyon olarak sonlandırdığımız o muhteşem sezonda görev aldığı 30 lig maçında sadece 24 gol yedi ve Ivko Ganchev'den sonra gönüllerde taht kuran ikinci Bulgar kalecimiz oldu.

''Mustafa Keçeli, şampiyon yap bizi''

Dimitar Ivankov gibi o da 2008 - 2009 sezonu öncesi tanıştı Bursa camiası ile... Görev aldığı ilk iki sezonda sol kanatımızın değişmez savunucusu olan Mustafa Keçeli, zaman zaman performansı ile eleştirilse de taraftarın gönlüne taht kuran bir başka isim olmayı başarmıştı. Öyle ki, tribünlere çağırılışı bile özeldi. ''Mustafa Keçeli, şampiyon yap bizi.'' diye yapılan tezahüratlara mütevazi kişiliği ile tüm sezon boyunca alkışlarla karşılık verdi. 3 sezonda çıktığı 81 maçta her zaman elinden gelenin en iyisini yaptı ve şampiyon kadronun sol beki olarak Bursaspor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

''Bursalı Ali''

Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor kariyerine başlar başlamaz kadroya yaptığı ilk takviyelerden biriydi Ali Tandoğan... Takımdaki gençlere yaptığı ağabeyliği ve esprili yapısı ile kısa zamanda çok sevildi. 2,5 sezonda 82 maça çıkan Ali, 4 kez ağları sarstı. Gollerden çok yağtığı asistlerle öne çıkan Ali Tandoğan, şampiyon olarak tamamladığımız sezona yaptığı 10 asist ile damga vuran isimlerden biri olmuştu. Geçtiğimiz sezon Diyarbakır'da üstüne taşlar yağarken korner kullanma cesareti, bu sezon ise Antalya deplasmanında takımımız 2-0 gerideyken farkı 1'e indirmek adına tekmeye kafa uzatıp canı pahasına topu ağlara göndermesi ile şampiyon kadronun efsane sağ beki olarak hafızalara kazındı.

Sessiz dev adam: Hüseyin Cimşir

2009 - 2010 sezonu öncesi Ertuğrul Sağlam, şampiyon kadronun temellerini atarken orta sahayı emanet edeceği görev adamı olarak Hüseyin Cimşir'i seçmiş, 32 yaşındaki futbolcu Trabzonspor'dan ayrılıp yeşil beyazlı ekibimize transfer olmuştu. Geçen sezon 32 maçın 30'unda görev alan başarılı orta saha oyuncumuz, şampiyonluğun görünmez kahramanlarından biri olmuştu. Yeşil beyazlı formamızla 2 sezonda 52 maça çıkan Hüseyin, ağları bir kez sarstı ve tarihe geçti. Hüseyin'in bu sezon Bucaspor ağlarına bıraktığı gol Bursaspor'un lig tarihinde iç saha maçlarındaki 1000. golü olarak kayıtlara geçti.

Bir futbolcudan çok daha fazlası: Ivan Ergiç

Ertuğrul Sağlam'ın Hüseyin Cimşir ile birlikte şampiyon takımın orta sahasını emanet ettiği bir diğer isimdi Ivan Ergiç... Bursaspor'a gelmeden önce 9 sezon formasını terletip kaptanlığını yaptığı Basel'den ayrıldıktan sonra bir çok teklif aldı. Ama o, son olarak Almanlar'ın ünlü kulübü Herta Berlin'i reddedip Bursa'yı tercih etti. İlk sezonunda Bursaspor ile şampiyonluk ipini göğüslerken, reddettiği Herta Berlin ise Bundesliga'dan düşmüştü. Babasından Karl Marx'ı öğrenen Ergiç, futbolcuların çok fazla para kazandıklarına inanıyor ve bunu her fırsatta dile getiriyordu. Sırp yıldız, bu sezon iç sahada oynadığımız Manchester United maçı öncesi durumu olmayan 650 öğrenciye dağıttığı bilet ile taraftarın bir kez daha kalbini fethetmişti. 2 sezonda 69 maçta forma giyen yıldız oyuncu, 10 kez ağları sarsmayı başardı.

Şampiyonlara yakışır uğurlama Atatürk Stadyumu'nda yapılmalı

Bursasporumuz'a büyük hizmetler sunan ve tarihimizin en iyi derecesine imza atan kadronun emekçilerinden bu beş futbolcumuzla artık helalleşme zamanıdır. Bizlere bu zamana kadar yaşamadığımız, muhteşem şampiyonluk duygusunu tattıran bu kahramanları, şampiyonlara yakışır şekilde uğurlamak Bursaspor Kulübü'nün ve taraftarlarının öncelikli görevi olmalıdır. 16 Mayıs devriminin altında imzası bulunan bu isimlere bu vefalı davranışı göstermek camiamızın boynunun borcudur.

Bursasporum.com

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.05.25 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A