SİLİVRİ'Yİ CANLI YAYINLASINLAR

SİLİVRİ'Yİ CANLI YAYINLASINLAR

Kemal Kılıçdaroğlu: Duruşmalar canlı yayınlansın ki kim haklı, kim haksız, halkımız sağduyuyla görsün

2011.03.01 11:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
SİLİVRİ'Yİ CANLI YAYINLASINLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti'ye "Silivri yargılamaları TRT 3'ten canlı yayınlansın. Darbe iddialarından dayanak alan bir yargılama yapılıyorsa, halkımız da yargılamaları izlesin, sağduyusuyla kararını versin. Bu yayın için yasa değişikliği gerektiğini biliyoruz. AKP getirsin teklifi meclise hemen destekleyelim" çağrısında bulundu.

'DERSİM'LE BİRLİKTE, MİT'İN ARŞİVİ DE AÇIKLANSIN'
İngiltere İşçi Partisi lideri Ed Miliband'ın davetlisi olarak 3 gün sürecek Londra gezisinin hemen öncesinde kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik "Dersim isyanı arşiv belgelerinin açılması" teklifinin ardından "MİT'in arşivi de açıklansın. Hiç açıklanmayan belge mi olur?" dedi.

'HÜKÜMET KANALLARDAN BİRİNİ TAHSİS ETSİN'
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: "1960 İhtilali sonrasında başlayan Yassıada yargılamaları radyodan yayınlanırdı. O tarihlerde yapılabilen bu yayın 2000'li yıllarda neden olmasın? Hükümet bu yürekliliği göstersin, kanallardan birini tahsis etsin. Böylelikle halkımız objektif bir şekilde süreci ve 'AKP gerçekten hukukun üstünlüğünü mü savunuyor' görsün.

'CESATERİ VARSA DESTEK BİZDEN'
Japonya, Lockheed Yolsuzluğu'nun ülkedeki yargılanmalarını televizyondan yayınlattı. Burada olsun; iddialar ciddi mi değil mi; candaş ve yandaş medya iddia ve yargılamaları saptırıyor mu saptırmıyor mu, hep birlikte görelim. Ancak iktidar televizyon yayınına imkan tanıyan düzenlemeyi Meclis'e getiremez, buna cesaret edemez. Cesareti varsa getirsin destek bizden. (Okan Konuralp / Hürriyet) 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.01 11:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A