Silah ruhsatları için yasa teklifi

Silah ruhsatları için yasa teklifi

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, silah ruhsatı konusunda yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere bir daha silah ruhsatı verilmemesi yerine, idari para cezası uygulanması için yasa teklifi hazırladı.

2013.05.02 17:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:01 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Silah ruhsatları için yasa teklifi

 



TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeriyor. Teklifle, silahlar için verilen taşıma ve bulundurma ruhsatları yenileme harcı alınmak şartı ile beş yıl için geçerliliği korunuyor. Buna karşın yasadaki, ''Ruhsatların veriliş sebeplerinin ortadan kalkması halinde ruhsat sahibi, durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmekle yükümlüdür. Aksine hareket edenlere bir daha silah ruhsatı verilmez'' hükmü değiştirilerek, aykırı hareket edenlere 3 bin lira para cezası verilmesi öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde, yükümlülüğün yerine getirilmemesinin bazen ihmalden bazen de sehven sürenin geçmesine bağlı olabildiğine işaret edilerek, ''Bazı uygulamalarda, devlet bu gerekçeyle silah verilmeyen kişilere koruma tahsis etmektedir. Konu incelendiğinde ilgili mevzuattan birçok iş adamı, belediye başkanı gibi kişilerin olması, sürenin sehven geçildiğinin önemli kanıtıdır'' denildi.

Silah ruhsatı konusunda yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere bir daha silah ruhsatı verilmeme cezasının ağır yaptırım olduğu belirtilerek, teklifle bunun yerine idari para cezası verilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:01 - HABER MERKEZİ
A