Sıla, şiddet gördüğü iddiasıyla Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu

Sıla, şiddet gördüğü iddiasıyla Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu

ÜNLÜ şarkıcı Sıla, beraberlik yaşadığı Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Avukatıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen Sıla, Ahmet Kural'a karşı üç ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Sıla ifadesinde " Yerlerde sürüklendim, kafamı duvarlara vurdu." dedi.

2018.11.01 14:54 - Son Güncellenme: 2018.11.01 16:39 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Sıla, şiddet gördüğü iddiasıyla Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu
01:54 Sıla, şiddet gördüğü iddiasıyla Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu

İLGİLİ VİDEO

Sıla, şiddet gördüğü iddiasıyla Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu

Sıla, avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının yanıtlayan Sıla, çok fazla konuşmak istemediğini belirterek "Ahmet Kural'dan şikayetçiyim" dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLDUK"

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir ise aile mahkemesine başvurduklarını belirterek Ahmet Kural'a karşı başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı aldırdıklarını belirtti. Epözdemir, "6284 sayılı kanun (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun) 5. Maddesi uyarınca şiddet, fiziki şiddet nedeniyle hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da bugün Sıla Hanımın ifadesine başvurdu müşteki sıfatıyla. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturmamız oldu. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık, hukuk devletinin gereği olarak. Artık bundan sonra top yargıda, yargı bir karar verecek" dedi.

"ÜÇ AY KORUMA KARARI VERİLDİ"

"Ne kadar uzaklaştırma kararı verildi?" sorusuna Epözdemir, "Üç ay koruma verdi. Evden uzaklaştırmadan tutun da işyerine uzaklaştırmaya kadar, kitle iletişim araçlarından rahatsız etmemeye kadar geniş sıkalada bir çok konuda verdi" diye cevap verdi. "Koruma kararı ne zaman çıktı?" sorusuna ise avukat Epözdemir, "Koruma kararı dün itibariyle çıktı henüz bir aşma yok. Aşma olursa hukuki müeyyidesi var biliyorsunuz. Disiplin hapsi var aşılmayacağını umut ediyoruz" diye konuştu. Sıla, daha sonra avukatıyla adliyeden ayrıldı.

 "KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU"

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Sıla Gençoğlu'nun Ahmet Kural ile bir dönem gönül birlikteliği yaşadığı ve bu birlikteliğin 2018 Ocak ayında son bulduğu aktarıldı. Tarafların tekrar 2018 yılı Ekim ayında ilişkilerine kaldıkları yerden devam kararı aldıkları anlatılan şikayet dilekçesinde, 29 Ekim gece saat 00.04 sıralarında Ahmet Kural'ın ikamet ettiği Zekeriyaköy'deki evinde Sıla'nın ağır fiziki saldırıya uğradığı kaydedildi. Ahmet Kural'ın aşırı alkollü olduğu anlatılan şikayet dilekçesinde, Kural'ın Sıla Gençoğlu'nu yerlerde sürüklediği, kafasını duvarlara vurduğu ve kül tablasıyla saldırdığı aktarıldı. Saldırı sonrası can havliyle kaçmak isteyen Sıla Gençoğlu'nun tekrar yeniden yerlerde sürüklendiği ve vücudunun değişik bölgelerine, kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırıda bulunulduğu öne sürülen suç duyurusu dilekçesinde, "Ahmet Kural tarafından müvekkilime uygulanan şiddet yaklaşık 45 dakika sürmüştür. Defalarca 'seni öldürürüm, seni öldürürüm' şeklinde tehdit sözleri söylenmiştir. Elinden kurtulan müvekkilim evden kaçmıştır. Ardından saldırıya uğradığına ilişkin darp raporu almıştır. Bir erkeğin bir kadın üzerinde güç denemesinde bulunması hukuken kabul edilemez. Müvekkilim Ahmet Kural tarafından darp edilmiş, ağır hakaretle tehditlere maruz kalmıştır. Ahmet Kural hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından kamu davası açılarak cezalandırılmasını istiyoruz" denildi. 

Öte yandan Sıla'nın Ahmet Kural tarafından darp edilmesi sonucu vücudunda oluşan morlukların fotoğrafları ortaya çıktı. 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.11.01 14:54 - Son Güncellenme: 2018.11.01 16:39 - HABER MERKEZİ
A