Şii Lider Sadr'dan seçim çağrısı

Şii Lider Sadr'dan seçim çağrısı

Sadr, El-Anbar ve Musul'da ertelenen il meclisleri seçimlerinin yapılması çağrısında bulundu

2013.05.09 10:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:35 - Dünya
A
Şii Lider Sadr'dan seçim çağrısı

Iraklı Şii lider Mukteda Es-Sadr, El-Enbar ve Musul kentlerinde ertelenen il meclisleri seçimlerinin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El-Hekim'i kabulünün ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Sadr, seçimlerin Irak'ın tamamında yapılması için bir an önce Enbar ve Musul illerinde seçime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkedeki siyasi kesimlerin tümünün bu sürece katılması ve temsil imkanı bulması gerektiğini vurgulayan Sadr, "Tek düşüncemiz, herkesin siyasi hayata katılmasıdır. Hiç kimsenin uzak tutulmasını istemiyoruz. Sürecin Irak genelinde tamamlanması için Enbar ve Musul illerinde seçimlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Bu illerde seçimler yapılmadan bir şey yapılmasını istemiyoruz " dedi.

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El-Hekim de Sadr ile yaptıkları görüşmede, Irak'ın karşı karşı olduğu zorlukların yanı sıra bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Ülkede son zamanlarda tırmanan gerginlik nedeniyle hükümet çalışmalarını boykot eden Kürt bakanların kabineye dönmelerine çok sevindiklerini dile getiren Hekim, Kürtlerin sergilediği tutumu, El-Irakiye Bloku'ndan da beklediklerini ve El-Irakiye'ye bağlı bakanların bir an önce hükümet çalışmalarına katılmaları gerektiğini ifade etti.

Irak'ta 20 Nisan'daki il meclisi seçimleri, güvenlik sorunları nedeniyle Enbar ve kuzeydeki Musul kentlerinde ertelenmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 10:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:35 - Ramazan Acar
A