Şiddetli yağış hayatı felç etti

Şiddetli yağış hayatı felç etti

RİZE'de bir saat süreyle aralıksız yağan sağanak yağışın nedeniyle Salarha Deresi taştı. Kömürcüler Köyü'nde menfezin tıkanması sonucu yola taşan sel suları, karayolunu ulaşıma kapattı, bazı ev ve işyerilerinin zemin katını su bastı.

2013.06.19 22:23 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Şiddetli yağış hayatı felç etti

Rize'de akşam saatlerinde bir saat süreyle etkili olan şiddetli yağış Salarha Deresi'nin taşmasına neden oldu. Kömürcüler Köyü'nde menfezin tıkanması sonucu taşan dere suları Muradiye-Çaykent Belde Karayolunu ulaşıma kapattı, bazı iş yerlerinin zemin katını su bastı. Rize Özel İdaresi'ne ait iş makineleri tıkanan menfezleri açtı. Vatandaşlar, her yağmur sonrası taşan derelerin getirdiği ağaçlar nedeniyle menfezlerin tıkandığını belirterek önlem alınmasını istedi.

DERENİN TAŞMA ANI KAMERADA

Bu arada derenin yola taşma anı amatör bir kamera tarafından görüntülendi. Görüntülerde köylülerin panik halde oldukları görülüyor. Taşan dere suları karayolunu ulaşıma kapatıyor, iş yerlerinin zemin katlarına giriyor.

"TEDBİRLİ OLMALIYIZ"

Köyde incelemelerde bulunan Rize Valisi Nurullah Çakır, bölgede son dönemde yağışların arttığına dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Çakır, "Meteorolojik uyarıları dikkate almalı, oluşabilecek sel, heyelan ve su basması gibi durumlara karşı tedbirli olmalıyız" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.19 22:23 - Son Güncellenme: 2013.06.19 22:23 - HABER MERKEZİ
A