Şiddet mağduru kadınlara devlet şefkati
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Birleşmiş Milletler'den sağlanan 12 milyon Euro'luk fon ile Türkiye genelinde 7 kente yaptırılan sığınma evlerinden biri olan Bursa'daki kadın sığınma evinin işletimi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.
2012.03.06 16:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İnşaatı yaklaşık altı al önce tamamlanan ve eksikleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilen Kadın Sığınma Evi'nin resmi anlamda hizmete girmesi ile ilgili protokol Valilikte düzenlenen törenle imzalandı. Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Baro Başkanı Zekeriya Birkan ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker arasında imzalanan protokolle hukuken güvence altına alınması gereken şiddet mağduru kadınların hayatları güvence altına alınmış oldu.
Her türlü desteği veriyoruz
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında sığınma evi için gerekli arsayı Büyükşehir Belediyesi olarak temin ettiklerini dile getiren Başkan Recep Altepe, AB ve BM fonlarından sağlanan gelirle inşaatında tamamlandığını söyledi. Yaklaşık 6 ay önce binanın kullanıma açıldığını ve güvenlik açısından yerini açıklamadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Şiddet mağduru olan ya da risk gurubunda bulunan kadınlarımız burada çocuklarıyla birlikte de kalabiliyorlar. Bizim görevlendirdiğimiz alanlarında uzman 22 personelimiz bu kadınlarımıza her türlü desteği veriyor. Bugüne kadar 46 kadınımızı burada ağırladık ve halen 15 misafirimiz bulunuyor. Bu protokol ile kadınlarımızın meslek sahibi olarak kendi ayaklarının üzerinde durmalarının sağlanması" diye konuştu.
Hedef şiddetin önlenmesi
Kadına karşı şiddetin önlenmesinin bir hükümet politikası olduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput ise, İçişleri Bakanlığı tarafından 7 ilde yaptırılan kadın sığınma evlerine Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den 12 milyon Euro'luk fon sağlandığını kaydetti. İnşaatı binanın sığınma evinin Büyükşehir Belediyesi marifetiyle işletimine de başlandığını kaydeden Vali Harput, şiddet mağduru olan, bu konuda risk altında bulunan ve hukuken güvence altına alınması gereken kişilerin Büyükşehir Belediyesi'nin himayesi altında olduğunu kaydetti. Vali Harput, protokole imza koyan tüm kurumların kadınlara her türlü eğitim ve desteği vereceğini de sözlerine ekledi.
Protokole imza atan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, BTSO Eğitim Vakfı olarak mesleki eğitim ile şiddet mağduru kadınları meslek sahibi yaparak kendi ayakları üstünde durmalarını sağlamaya yönelik destek vereceklerini vurguladı.
Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise eğitim, psikolojik danışmanlık ve rehberlik anlamında bu projede yer aldıklarını kaydetti.
Baro Başkanı Zekeriya Birkan da protokol kapsamında şiddet mağduru kadınlara her türlü hukuki desteği vereceklerini açıkladı.
Konuşmaların ardından kadın sığınma evi ile ilgili protokol Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Baro Başkanı Zekeriya Birkan ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker arasında imzalandı.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:34
-
00:44
-
01:22
-
02:04
-
07:20
En Çok Okunanlar
- Bursa'ya lapa lapa kar yağacak! Tarih...
- Bursalı diş hekimi çift ve 2 çocuğu otel...
- Bursa Yenişehir Havaalanı rekora koşuyor
- Korkutan deprem!
- Kayak merkezinde otel yangını: 10 ölü, 32...
- Bursa'nın ilk AVM'lerinden biri!...
- EYT'yi kaçıranlara müjde: Kademeli...
- Bursa'da kaybolan kadın her yerde aranıyor!
- Bursa Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri...
- Bolu'da otelde yangın faciası: 66 can kaybı!
- Yangın faciasında can kaybı artıyor
- Bursa'da katili arkadaşı çıkmıştı! Mehmet...
- 80 bin TL maaşı var! Acil aranıyor ama...
- Bursa'da kendisinden haber alınamayan...
- Sivas'ta kayak tesisindeki otelde patlama!