Shell & Turcas'a izin çıktı

Shell & Turcas'a izin çıktı

Rekabet Kurulu, Shell & Turcas Petrol A.Ş.'nin Full Grup'a ait 44 adet akaryakıt istasyonunun kiralama yoluyla devralınması işlemine izin verdi.

2013.04.17 17:45 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:45 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Shell & Turcas'a izin çıktı

Rekabet Kurulu, Shell & Turcas Petrol A.Ş.'nin Full Grup'a ait 44 adet akaryakıt istasyonunun kiralama yoluyla devralınması işlemine izin verdi.
Rekabet Kurulu'nun 17 Nisan tarihli Kurul kararları yayınlandı. Buna göre Kurul, Shell & Turcas Petrol A.Ş. ile Arista Yatırım ve Yönetim Holding A.Ş. bünyesindeki Full Grup arasında yapılan çeşitli sözleşmeler yoluyla Full Grup'a ait 44 adet akaryakıt istasyonunun Shell & Turcas Petrol A.Ş. tarafından kiralama yoluyla devralınması işlemine izin verdi.

Kurul ayrıca, Tüm Optisyen ve Gözlükçüler Derneği tarafından gözlük camı fiyat listesi yayımlanmasına ilişkin bildirim konusu işleme, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da yer verilen koşulları sağlamaması nedeniyle muafiyet tanınmamasına ve talebin reddine karar verdi.
Kurul, Norsk Hydro ASA ve Orkla ASA arasında alüminyum yumuşak alaşımların ekstrüzyonu, yapı sistemleri ve kaynaklı hassas borular alanında faaliyet gösterecek ortak girişim kurulması işlemine ise izin verdi.

ALTINYILDIZ, BOYNER VE BEYMEN'DEN HİSSE ALIYOR
Kurul, Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. tarafından Fennella S.a.r.l.'nin Beymen Mağazacılık A.Ş. ve Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'de bulunan hisselerinin devralınması işlemine de izin verdi.

Kurul aynı şekilde, Robert Bosch GmbH, ZF Friedrichshafen AG ve Knorr-Bremse Group tarafından motorlu araçların bakımı ve onarımı sektöründe faaliyet gösterecek ortak girişim kurulması işlemine ve İşbir Optik Sanayi A.Ş.'nin yüzde 72.93 oranında hissesinin Essilor International S.A. ve Essilor Optica International Holding tarafından devralınması işlemlerine izin verdi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:45 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:45 - HABER MERKEZİ
A