Seyahat yasağının kalkmasıyla turizmde İngiliz akını

Seyahat yasağının kalkmasıyla turizmde İngiliz akını

İngiltere, yeni tip corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi bugün itibarıyla seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı. Kararı ntv.com.tr'ye değerlendiren turizmciler, pazarın daha da hareketlendiği ve 2022'ye etkisinin olumlu olacağı görüşünde.

2021.09.22 17:43 - Son Güncellenme: 2021.09.22 17:43 - Ekonomi
A
Seyahat yasağının kalkmasıyla turizmde İngiliz akını

NTVnin haberine göre turizm sektörünün İngiltere'den uzun süredir beklediği haber geldi. İngiltere'nin, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Karar sonrası son durumu değerlendiren sektör temsilcileri, İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmasıyla bu pazarın da hareketlendiğini dile getirdi.

"2022'YE ETKİSİ ÇOK OLUMLU OLACAK"

Kış için beklemede olan rezervasyonların onaylanmasının sektör için olumlu olduğunun altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, "Ege Bölgesi'nde otellerini erken kapatma kararı alan bazı otellerin, bu karar sonrası kasım ortalarına kadar kapatmayacağını söyledi. İngilizlerin 2022 tatil planları için rezervasyonlara başladıklarını ifade eden Çorabatır, "İngiltere'deki tur operatörleriyle görüşmelere başladık. Hem Türk Hava Yolları'nın hem de buradaki tur operatörlerinin Antalya, Bodrum, Dalaman'a yönelik rezervasyon aldıklarını görmekteyiz. Aşılama sayısının artması da sektörü pozitif yönde etkileyecek" dedi.

"GOLF TUTKUNLARI DA REZERVASYONLARI ARTIRACAK"

Hem sezonun uzadığını hem de turist sayısının kışın daha fazla olacağını dile getiren Profesyonel Otel yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da, "Şu an Türkiye genelinde otel çalışanlarının tamamına yakını çift doz aşılandı. İngiltere'den yoğun rezervasyon talebi var. Ayrıca tam da golf turizmi dönemi. Antalya'daki golf sahaları İngiliz golfçülerin ilgisi sayesinde, rezervasyonlarını dolduruyor" diye konuştu.

"70 BİN CİVARINDA İNGİLİZ TURİST BEKLİYORUZ"

Mayıs ayından bu yana beklemede olduklarını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu ise, "İngiltere'nin "kırmızı liste kararı" memnuniyet verici bir karar. Şu an yasaklı bir ülke değiliz. İngiltere bizim için çok önemli bir pazar. Biraz geç verilmiş bir karar ve etkisini 2022 yılında hissedeceğiz.

Dalaman'a haftalık 40'a yakın uçak inecek. Ekim sonuna kadar 70 bin civarında İngiliz turist bekliyoruz. Mayıs ve ekim ayı fiyatların en düşük olduğu dönemler olduğu için çoğu otel ve apartlar kapalı. Tamamen İngiltere'ye hizmet veren bazı otel ve apartlar var, onlar da 1 ay için açacaklar" dedi.

200 BİN İNGİLİZ TURİST BEKLENİYOR

Öte yendan Anadolu Ajansı'na konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya da, İngiltere'nin seyahat listesinde yaptığı güncellemenin ardından önümüzdeki 3 aylık dönemde Türkiye'ye 200 bin civarında İngiliz vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.09.22 17:43 - Son Güncellenme: 2021.09.22 17:43 - Kübra Coşar-pasif
A