Sevinç Atabay: 11 bin köy okulunu tekrar açacağız

Sevinç Atabay: 11 bin köy okulunu tekrar açacağız

Aysın Komitgan ve Hasan Boztürk'ün Bursada Bugün'de sunduğu 'Seçim Özel' programının konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı Sevinç Atabay, Türkiye'deki eğitim sisteminin değişmesine ve köy okullarının tekrar açılması üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

2023.05.03 11:17 - Son Güncellenme: 2023.05.03 11:36 - Siyaset - SİMLANUR İNCE
A
Sevinç Atabay: 11 bin köy okulunu tekrar açacağız

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün'de Aysın Komitgan ve Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Seçim Özel' programının konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı Sevinç Atabay, Türkiye'deki eğitim sisteminin değişmesi üzerine önemli açıklamalarda bulunurken, Türkiye'deki 11 bin köy okulunun tekrar faaliyete geçebileceğine de dikkat çekti.

"ÖĞRENCİLER KÖY OKULLARI KAPATILDIĞI İÇİN TAŞIMALI SİSTEME MECBUR"

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı Atabay, her şeyin başı eğitim diyerek, Türkiye'deki sistemin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Unçukuru ve Korubaşı köylerindeki okulların kapatıldığı için taşımalı sisteme mecbur kalan öğrencilerin olduğunun altını çizen Atabay, meydana gelen trafik kazası nedeniyle, o köylerde sınav sürecine kadar çocukların eğitimsiz kalmamasına dikkat çekti.

"GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER İLE O KÖYE BİR DERSLİK YAPALIM"

40 çocuk için bir okul açılır diyen Atabay, o köylerdeki çocukların sınav sürecine kadar eğitim alabilmeleri için 2 kıraathaneyi küçük derslikler şeklinde düzenleyeceğini açıkladı. Atabay, "Oradaki çocuklar sınava hazırlanıyor ve seçim sonrası sınava girecekler. Gönüllü öğretmen varsa sizin aracılığınızla ulaşsınlar, biz o öğretmenleri alalım, o köyde gönüllü öğretmen yapalım çünkü oradaki öğrencileri belli ki veliler kazadan dolayı okula göndermeyecek. Orada küçük bir dershanemiz olsun ben de bütün materyalleri sağlayayım. Öğretmenlerimiz size ulaşırsa orada kahve ortamında çocuklarımıza sınava kadar bir ders ortamı ayarlayalım" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELERDE, ÖĞRENME VE BİLME ODAKLI BİR EĞİTİM VERİLMİYOR SADECE DİPLOMA VERİLİYOR"

Üniversite eğitiminin yetersiz olduğunu belirten Atabay, "Her şeyin başı eğitim. Üniversitelerde öğrenme ve bilme odaklı bir eğitim verilmiyor sadece diploma veriliyor. İYİ Parti'nin eğitim politikasının odağında beceri zenginliği var" dedi.

 "TÜRKİYE'DE 6 MİLYON GENÇ İŞSİZ, HAREKETE GEÇMEMİZ GEREKLİ"

Türkiye'de işsiz 6 milyon genç olduğuna değinen Atabay, "Biz onlara ev genci diyoruz. Ne evde ne işte. Bir kısmı da bu konforu bozmak istemiyor ama artık harekete geçmemiz gerekli. Sanayi kentinde biraz daha yatırımlar daha çok doğaya saygılı, çevreyi koruyan bir şekilde olmalı. Yeşil Bursa'mızı beton Bursa yapmışız. Ona da biraz daha saygılı olarak bunu yapmalıyız. Bizim artık çok çağdaş bir eğitimi, ideolojiden uzak, fikri hür, vicdanı hür gençler yetiştirmemiz lazım" diye konuştu.

"MİLLET İTTİAKI 1 YIL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, 5 YIL İLKOKUL SİSTEMİNE 'EVET' DEDİ"

Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğinin altını çizen Atabay, "4+4+4 diye bir sistem var.  Dünyanın hiçbir yerinde ilkokul 4 yıl değil. Dünyanın 197 ülkesinde ilkokul 5 veya 6 yıl. Biz hiçbir bilimsel veriye dayalı olmadan ilkokulu 4 yıl yaptık. Çocukların hem pedogojik hem de fiziksel gelişimi 11 yaşında tamamlanıyor. 10 yaşına çekmenin nedenlerini biliyoruz. Kız çocuklarının önüne engel kondu. Millet İttifakı'nın 6 üyesi, 1 yıl zorunlu okul öncesi, 5 yıl ilkokul sistemine 'evet' dedi. Bilimsel veriler bize ilkokulun, çocukların pedogojik gelişimi açısından 5 yıl olduğunu söylüyor. Diğerinde bilimsel veri yok ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yokken biz niye yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ"

11 bin köy okulunun açılabilir durumda olduğunu vurgulayan Atabay, "Son yıllarda 20 bin 680 köy okulu kapatıldı. 11 bini hemen açılabilir durumda. Taşımalı sisteme hiç gerek yok. Çocuklar bulunduğu ortamda, yerinde eğitim aldığında öğrenme süreci daha iyi oluyor. 11 bin okulun hemen açılması konusunda ve YÖK'ün kaldırılması içinde çok mutabıkız.  Çok hantal bir sistem ve hareket yok. Türkiye'de 209  tane üniversite var. Bizim gönlümüzde taht kurmuş üniversiteler bile ilk 500'e giremiyorlar. O yüzden diyoruz ki bilimsel özgürlük gerekli, evrensel olmamız gerekir. Çünkü bu ülkeyi bir yere taşımaya çalışıyoruz. O yüzden 209 üniversite rehabilite edilecek, tematik üniversiteler olsun istiyoruz. 6 parti de bunu söyledi ve biz iktidar olduğumuzda YÖK'ü kaldıracağız ve onun yerine planlamayı yapacak, koordinasyon edecek bir sistem gelecek" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2023.05.03 11:17 - Son Güncellenme: 2023.05.03 11:36 - SİMLANUR İNCE
A