Sevgiliye tokat cinayetinde 1 tutuklama

Sevgiliye tokat cinayetinde 1 tutuklama

Antalya'daki kız arkadaşı Hatice Ç. (31) ile içeride kalıp borç alan arkadaşı Alper Aldemir'i (45), 'borcu ödemesi için bütçesine el koyduğu kız arkadaşına tokat atarak tabancayla vurarak öldüren Kadir Can İ. (19), tutuklandı. Hatice Ç. ile çiftin kaçmasına yardımcı olan taksi şoförü MT, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2024.05.22 11:40 - Son Güncellenme: 2024.05.22 12:01 - Güncel - DHA
A
Sevgiliye tokat cinayetinde 1 tutuklama

Olay, 20 Mayıs günü akşam saatlerinde Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı mahallede oturan Alper Aldemir, bir hafta önce arkadaşı Kadir Can İ.  ile kız arkadaşı Hatice Ç.'yi bir gün evde misafir etti. Kadir Can İ., Aldemir'den 4 bin lira borç istedi. Aldemir para verdi ancak iddiaya göre aradan geçen süreyi geri alamadı. Üçlü yakın zamanda buluştuklarında ise Aldemir, Hatice Ç.'nin bütçesini aldı ve borç ödendiğinde şarjı geri aldığını bildirdi.

Geçen pazartesi günü akşam saatlerinde ise Kadir Can İ.  ve Hatice Ç., bilinen bilgileri 07 T 0754 plakalı taksiyi kullanan MT ile bütçeyi almak için Aldemir'in evine gitti. Taksiden Hatice Ç., kapıda Alper Aldemir ile tartıştı. Tartışmanın ardından Aldemir, Hatice Ç.'ye tokat attı. Hatice Ç.'nin bağırması üzerine taksiden inen erkek arkadaşı Kadir Can İ. , elindeki tabanca ile Alper Aldemir'e ateş etti. Karın bölgesinden vurulan Aldemir yere düşerken, ikili aynı taksiyle olay yerinden kaçtı.

Olayı görenlerin ihbarıyla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Aldemir, ilk müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Alper Aldemir, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, olay yerinde Aldemir'in üzerine kayıtlı tabanca tespit etti.

Cinayet Büro ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Sevgililer Kadir Can İ.  ve Hatice Ç., yaklaşık yarım saat sonra Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi'nde yakalandı. İkilinin üzerinde olay yerinde değerlendirilen tabanca bulunuyordu. Kadir Can İ. 'in ticaret yaptığı ve üretim yaptığı, Hatice Ç.'nin ise farklı suçlardan çok sayıda kaydın bulunduğu öğrenildi. Şüpheli sevgililerin yanı sıra, taksi şoförü MT de emniyete götürüldü.

3 şüpheli emniyet operasyonunun ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Kadir Can İ.  tutuklandı, sevgilisi Hatice Ç. ile taksi şoförü MT adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.22 11:40 - Son Güncellenme: 2024.05.22 12:01 - DHA
A