Servis minibüsçülerinin rant isyanı - ÖZEL HABER

Servis minibüsçülerinin rant isyanı - ÖZEL HABER

Bursa'da ilçe belediyelerden aldıkları S plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, şehir merkezinde çalıştırılmalarının engellendiği gerekçesiyle Botanik Park'ta eylem yaptı. Bursa Servisçiler Odası ise, haklarının yenildiğini savunan minibüsçülerin muhatabının ilçe belediyeler olduğunu bildirdi.

2011.12.05 12:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Servis minibüsçülerinin rant isyanı - ÖZEL HABER
70988-servis-minibusculerinin-rant-isyani-ozel-haber-4edca52d86e3e.flv

 

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Keles, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçe belediyelerinden aldıkları S plaka ile Bursa'da çalıştırılmadıklarını öne süren servis minibüsçüleri, Botanik Park'ta eylem yaptı. Bin 500 servis minibüsü şoförü, "İlçe belediyelerden aldığımız S plaka ile Bursa'da çalıştırılmıyoruz. Belediye Başkanı, ilçelerin Büyükşehir'e bağlandığını, aldığımız S plakalarla Büyükşehir sınırları içerisinde servis yapabileceğimiz söylenmişti. Bizler de vergi ödüyoruz. Haklarımız yeniliyor. Rant sağlamak adına bu kadar insanın hakkı yeniliyor. Bizler 16 S plaka ile çalışıyoruz. Bizler Mardin'de, Balıkesir'de değil Bursa'da çalışmak istiyoruz. S plakalardan dolayı bankalara borcumuz var. Biz çalışamazsak bu paraları nasıl öderiz. 40 milyara aldığımız S plakaların borçlarını ödeyemez duruma geldik. Evimize ekmek götüremez hale geldik. Bu durumun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dediler.

"RANTI İLÇE BELEDİYELERİ YAPIYOR"
Bursa Servis Araçları Odası Başkanı Sadi Aydın ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin S plakalarla ilgili, ilçeden alınan S plakanın o ilçede çalışabileceğine dair açıklamasının olduğunu hatırlatarak, "Bursa'da şehir merkezinde 3 bin servis aracı var. Mağdur olduklarını dile getiren bu arkadaşlar, ilçe belediyelerinin açtıkları S plakası ihalesiyle 30-40 bin liraya bu plakaları aldılar. İlçe belediye başkanları, ilçenin Büyükşehir'e bağlanmasıyla Büyükşehir sınırları içerisinde çalışabileceklerini söylemiş. Burada mağdur arkadaşlarımızın muhatabı S plakasını aldıkları ilçe belediyeleridir. Bizler oda olarak Büyükşehir sınırları içerisinde çalışan 3 bin servis minibüsü arkadaşların haklarını savunuyoruz. Buradaki rant ilçe belediyelerinin rantıdır" dedi.

"BURSA'DAKİ İNSANLARI TAŞITMAYIZ"
İlçe S plakaları servis minibüslerinin ilçedeki öğrencileri Bursa'ya taşıma konusunda herhangi bir engelin olmadığının altını çizen Başkan Aydın, "İlçelerde oturan ancak Bursa'da okuyan öğrencilerin taşınmasında bir sıkıntı yok. Ancak, biz 'Bursa'da okuyan öğrencileri taşıyoruz' diyerek Bursa'daki insanları taşıdıklarında biz oda olarak müdahale ediyoruz. Burada asıl amaç şu, ilçelerden S plakayı 40 bin liraya alıp, ilçe Büyükşehir'e bağlandığında bu plakaları değerinin 3-4 katı paraya satmaktır. Bizler buna müsaade etmeyiz. Mağdur olan arkadaşlarımıza tavsiyem, ilçe belediyelerde haklarını arasınlar" diye konuştu.
Uzun bir süre Botanik Park'ta bekleyen servis minibüsçüleri, olaysız bir şekilde dağıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.05 12:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A