Sertifikası olmayan veteriner muayene yapamayacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 15 Kasım 2011 tarihinde 'Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Bu değişikliğe göre 'Hizmet içi Eğitim Sertifikası' olmayan veteriner hekimler klinik açamayacaklar. Uygulama kliniği olan veteriner hekimleri de kapsarken, Bursa Veteriner Hekimler Odası, yeni yönetmelik kapsamında Bursa'daki 50 veteriner hekimi eğitimden geçirdi.
2012.01.26 11:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği'nde değişikliğe gitmesi üzerine üyelerine yönelik 'Hizmet içi Eğitim Kursu' düzenledi. Kurs sonunda 50 veteriner hekim sertifikalarını aldılar.
BVHO'nun BAOB'daki eğitim salonunda yapılan kurs öncesi açılış konuşması yapan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, AB uyum yasaları kapsamında yapılan yönetmelik değişikliğine ilişkin meslektaşlarını bilgilendirdi. Sağlam yaptığı konuşmada yeni yönetmeliğe göre sadece 'Hizmet İçi Eğitim Sertifikası' olan veteriner hekimlerin klinik açabileceklerini belirterek, "Kliniği olan veteriner hekimler ise iki yıl içinde sertifika almak zorundalar" dedi
BVHO olarak üyelerinin mağdur olmaması için hemen harekete geçtiklerini söyleyen Sinan Sağlam yeni yönetmelik hükümlerine göre oda olarak hemen bir kurs düzenlediklerini ve ilk etapta 50 üyelerinin kursa başvurduğunu belirterek, "Eğitim süresi ilk defa klinik açacaklar için 20 saat, kliniği olanlar içinde 10 saat olarak belirlendi" şeklinde konuştu.
Sinan Sağlam konuşmasında veteriner hekimlerin toplum sağlığı açısından kilit role sahip olduklarına da vurgu yaptı. Sinan Sağlam, "Bizler hayvan sağlığının yanında hayvansal ürünlerin işlenmesinde de etkin rol oynuyoruz. Bu yüzden mesleki birikim ve tecrübelerimizi daha üst seviyelere ulaştırmak istiyoruz. Bu da ancak eğitimle gerçekleşir. Hizmet içi eğitimler ile mesleki birikimlerimizi daha da artacak ve hizmet kalitemiz üst seviyelere ulaşacaktır" dedi.
Öte yandan bir hafta devam eden Hizmet İçi Eğitim Seminerinde Prof. Dr. Metin Petek, Prof. Dr. Nurettin Çelimli, Prof. Dr. Ebru Yalçın, Prof. Dr. Özgür Özyiğit ve BVHO Başkanı Sinan Sağlam ders verdiler. Seminer sonunda veteriner hekimlere sertifikaları verilirken talep gelmesi halinde kursun yeniden açılacağı belirtildi.