Serpme kahvaltı çıkmazı: Müşteri çeşidi az buluyor, işletmeler israftan şikayetçi (ÖZEL HABER)

Serpme kahvaltı çıkmazı: Müşteri çeşidi az buluyor, işletmeler israftan şikayetçi (ÖZEL HABER)

Son yıllarda kafe ve restoranlarda serpme kahvaltı kültürü oldukça gelişti. Ürün çeşitliliğinin 30 ve üzerinde olduğu serpme kahvaltı servislerinde işletme sahipleri israftan şikayetçi olurken, müşteriler ise çeşitleri yetersiz buluyor.

2022.07.26 10:13 - Son Güncellenme: 2022.07.26 10:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Serpme kahvaltı çıkmazı: Müşteri çeşidi az buluyor, işletmeler israftan şikayetçi (ÖZEL HABER)

FADİME NİSA SAYAR / BURSADA BUGÜN

Hafta sonları ailesiyle dışarıda kahvaltı yapmak isteyen vatandaşlar serpme kahvaltısı ile ünlü olan işletmeleri tercih ediyor. Kafe ve restoranlar sabah saatlerinde yüzlerce müşteriye kahvaltı hizmeti sunuyor.

30'un üzerinde kahvaltı ürününün servis edildiği mekanlarda birçok ürün ise masalarda kalıyor.

Bazı işletmelerde masalardan dönen kullanılmış ürünlerin geri dönüşümü sağlanırken birçok işletmede ise israfın önüne geçilemiyor, ürünler çöpe gidiyor. Ancak müşterilerin serpme kahvaltı için beklentileri ise her geçen gün yükseliyor. İşletme sahipleri ve vatandaşlar arasındaki bu çıkmaz, her yıl tonlarca gıdanın çöpe gitmesiyle son buluyor.

Osmangazi'nin Doburca Mahalle'sinde restoran işletme müdürü olan Salih Karaoğlu, konu ile ilgili Bursada Bugün'de konuştu.

Karaoğlu, yaz aylarıyla birlikte özellikle hafta sonları müşteri yoğunluğunun oldukça yüksek olduğunu belirterek Arap müşterilerin de fazla olduğunu söyledi.

Hafta sonu bin 500'ü aşkın serpme kahvaltı servisi yapıldığını ifade eden İşletme Müdürü Karaoğlu, "Örneğin buraya pazar günü minimum bin kişi giriş çıkış yapıyor. Bin kişiyi aynı anda mutlu etme şansım yok. Bu bin kişinin yüzde 60'ı kahvaltı çeşidinin azlığından şikayet ediyor" dedi.

Kahvaltıda servis edilen ürünlerin çoğunun masalarda kaldığını aktaran Karaoğlu, israfın önüne geçmek için işletme özelinde çözümler üretildiğini söyledi. Karaoğlu şöyle konuştu; "Şu an benim serpme kahvaltımda 32-33 çeşit ürün var. Buna rağmen az bulan müşterilerimiz var. İsraf noktasında da pandemi süreciyle de alakalı olarak geri dönüşümde kullanma şansım yok. Kendi tesisim adına konuşayım. İşletme sahibimizin bir çiftliği var. Burada masadan dönen ürünleri ben geri dönüşümde topluyorum ve çiftlikte hayvanlar için kullanıyorum. En azından çöpe atıp israf etmiyoruz."

SERPME KAHVALTI FİYATLARI NE KADAR?

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serpme kahvaltı servisinin fiyatı ise Dereağzı Restoran'da kişi başı 110 lira. Diğer işletmelerde ise fiyatlar 75-120 lira arasında değişiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.07.26 10:13 - Son Güncellenme: 2022.07.26 10:17 - HABER MERKEZİ
A