Şentop, Hocalı Katliamı'nın 29. yıl dönümünde konuştu

Şentop, Hocalı Katliamı'nın 29. yıl dönümünde konuştu

Hocalı Katliamı'nın 29. yıl dönümünde Meclis'te düzenlenen serginin açılışında konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Vahşeti, görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

2021.02.25 10:21 - Son Güncellenme: 2021.02.25 10:21 - Siyaset
A
Şentop, Hocalı Katliamı'nın 29. yıl dönümünde konuştu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı Katliamı'nın 29. yıl dönümünde Meclis'te düzenlenen serginin açılışında konuştu. Şentop, "Bu vahşeti, fotoğraflarla, resimlerle, görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara haykırmaya devam edeceğiz" dedi. 

Şentop'un açıklamaları:

"İnsanlık tarihinin gördüğü en acımasız katliamlardan birisi Hocalı'da gerçekleşti. Kardeşlerimizi bu yıl da yadetmek için bir araya geldik. Bu vahşeti, fotoğraflarla, resimlerle, görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara haykırmaya devam edeceğiz. Azerbaycan halkının maruz kaldığı elim hadiseleri her zaman hafızalarımızda tuttuğumuz gibi kimsenin de unutmasına izin vermeyeceğiz.

Katliamın sorumluları er veya geç adaletin karşısında hesap vereceklerdir. İnsanların birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, uzuvların vücutlarından kesilip ayrıldığı görülmüştür. Vahşetten sonra Hocalı'yı gezen bir Fransız gazeteci, "Biz Hocalı katliamına şahit olduk, cesetlerin içinde kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve kenti savunanlar vardı. Ben Alman Nazilerinin gaddarlığını okudum ancak Ermeniler vahşilikte onları bile geride bırakmıştır" diyor. 

Ermeniler dünya kamuoyu karşısında hala soykırımı savunabilmektedirler. Bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşmesine rağmen uluslararası camia tarafından görmezden gelinen bu vahşetin acısını Türkiye olarak her zaman yüreğimizde hissediyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.02.25 10:21 - Son Güncellenme: 2021.02.25 10:21 - Kübra Coşar-pasif
A