Şenol Güneş kendi geleceğim için bir şans

Şenol Güneş kendi geleceğim için bir şans

Trabzonspor'un sezon başında Bursaspor'dan transfer ettiği Volkan Şen, bordo-mavili kulübü tercih etmesindeki en büyük faktörün Şenol Güneş olduğunu söyledi.

2012.04.10 11:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
Şenol Güneş kendi geleceğim için bir şans

Trabzonspor Dergisi'nin Nisan sayısına röportaj veren Volkan Şen, bir futbolcu için Trabzon'nun futbol oynamak için yeterli ortama sahip olduğunu belirterek, "Birçok takımdan transfer teklifi aldığım doğru. Bunların arasından Trabzonspor'u tercih etmemdeki neden camianın büyüklüğü ve futbol oynamak için yeterli ortamın fazlasıyla olduğudur. Tabi söyleyebileceğim en önemli faktör de Şenol Güneş faktörüdür. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Trabzon tam futbol oynanacak bir kent. Çünkü futboldan başka birşey düşünmeniz pek mümkün değil. Günün her saatinde futbolla iç içe olmak mümkün. Burası oyuncuyu futbola yoğunlaştıran bir kent. Yapmamız gereken kendimize iyi bakmak. Trabzonspor camiasını tanıdıkça ne kadar büyük bir kulüpte futbol oynadığımı daha da iyi anlıyorum" dedi.
"TRABZONSPOR'DA BURSASPOR'DAKİ PERFORMANSIMA ULAŞMADIM"
Trabzonspor'da, Bursaspor'daki performansına henüz ulaşamadığını belirten Volkan Şen, ancak kendini geliştirmek için yoğun bir şekilde çok çalıştığını söyledi. İnşallah en kısa sürede istenilen düzeye gelebileceğini belirten oyuncu, "Açık konuşmak gerekirse kendimi henüz yeni yeni ait hissetmeye başladım. Bursaspor'daki misyonum çok farklıydı. Yabancı futbolcuları aileleriyle yemeğe götürüyor, yaşım küçük olmasına rağmen takıma adeta abilik yapıyordum diyebilirim. Burada da yavaş yavaş kime nasıl yaklaşmam gerektiğini öğreniyorum. Bunlar takım içerisinde bir futbolcu için önemli konular. Önce üzerinizdeki tedirginliği atmalısınız. Bunun için de takımın bütün dinamiklerini iyi bilmelisiniz" diye konuştu.
Bursa'nın kendisi için yerinin farklı olduğunu da kaydeden Volkan "Bursa benim doğum büyüdüğüm şehir. Bursaspor ise altyapısından yetiştiğim kulüp. Oradaki misyonumla buradaki misyonumun aynı olması beklenemez. Trabzonspor büyük bir camia ve burada zaten benim Bursaspor'da üstlendiğim misyonu yerine getiren oyuncular var. Ben buraya vizyon sahibi bir oyuncu olarak geldim. Üstlenmem gereken misyon da burada kalıcı olup iyi bir performans yakalamak, takımın başarısına da katkıda bulunmak olacaktır. Bu bilinçle her geçen gün biraz daha iyiye gittiğimi de düşünüyorum. Umarım hep yukarıya giderim" şeklinde konuştu.
"TRABZON'DAN GİTMEK İSTEMİYORDUM"
Volkan, hedeflerinin arasında Trabzonspor'da kalıcı olmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Buradan gitmek istemiyorum. Bir çok futbolcunun aklında İstanbul vardır. Bu sadece oynayacağınız kulüplerle alakalı değildir. Futbolcuların büyük çoğunluğu İstanbul'da yaşamak ister. Ama ben bu durumu aştım. Futbol oynamak için Trabzon'un iyi bir yer olduğunu biliyorum. Zor bir sezon geçiriyoruz. Birçok kulvarda kısa aralıklarla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu süreçte kolay maçlar kaybettik ancak önemli müsabakalardan da iyi sonuçlar çıkarmayı başardık. Maraton devam ediyor. İnşallah Play-Off maçlarında da bize yakışan sonuçları alırız. Bütün maçları tam motive ile oynadık. Avrupa Ligi'ndeki PSV Eindhoven maçlarında ise şansımız bizimle beraber değildi. Genele baktığımızda ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bursaspor'da istenilen performansı ortaya koyamamıştık."

Volkan, bu sezon oynanacak olan Süper Firnal maçları için "Takım ruhu, motivasyon ve tecrübenin etki edeceği çok önemli maçlar oynayacağız. Burada elimizden geleni ortaya koyarak, hedefimize ulaşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
"ŞENOL GÜNEŞ İSMİ POZİTİF ENERJİ VERİYOR"
Volkan, Şenol Güneş'in kendi geleceği için bir şans olduğunu belirterek, "Şenol Güneş ismi zihnimde oldukça pozitif bir enerji oluşturuyor. O'nun Türkiye'de oyuncu ilişkileri anlamında çığır açtığını düşünüyorum. Gerek saha içinde, gerekse de saha dışında kullandığı tüm metotları olağanüstü buluyorum. Ayrıca hocamızı kendi geleceğim için bir şans" dedi.
Volkan , A Milli Takım'la ilgili "A Milli Takım'da oynamayı her futbolcu ister. Benim de hedefim takımımda düzenli olarak forma giyerek, Milli Takım'ın değişmez oyuncusu olmaktır" ifadelerini kullanırken, gol atmaktan çok attırmayı sevdiğini belirtti. Volkan "Gol atmaktan çok attırmayı seviyorum. Özellikle boş kaleye attırdığım gollerde müthiş bir haz alıyorum" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.04.10 11:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A