Şenlikte onbinler teröre lanet yağdırdı

Şenlikte onbinler teröre lanet yağdırdı

Gemlik Ülkü Ocağı tarafından bu yıl 6'ıncısı organize edilen Türk Boyları Halk Oyunları Şenliği, terör saldırıları dolayısıyla Şehitleri Anma Yürüyüşü'ne çevrildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte terör örgütüne lanet okundu.

2011.07.17 10:28 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Şenlikte onbinler teröre lanet yağdırdı

Teröre tepki ve şehitleri anma programına MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Yürüyüşte, Türk Boyları Halk Oyunları Şenliği'ne katılmak üzere Gemlik'e gelen Kosova, Romanya, KKTC, Acara, Makedonya, Kabardin-Balkarya, Bosna, Kazakistan ve Çeçenistan halk oyunları ekipleri yer aldı.
İlçe Stadyumu önünden başlayan yürüyüş, Orhangazi caddesini takiben İstiklal caddesi üzerinden İskele meydanında sona erdi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İmralı Apo'ya mezar olacak" sloganları atan ve tekbirler getiren kalabalık, İskele Meydanında İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından bir konuşma yapan Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, "Gemlik'te 6'ıncısını gerçekleştirecek olduğumuz Türk Boyları Halk Oyunları Şöleni, önceki senelerde oldukça başarılı geçmiş ve sizlerden de olumlu tepkiler alınmıştı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütüyle girilen çatışma sonrasında 13 askerimiz şehit edilmiş, 7 askerimiz de yaralanmıştır. Dün gece de 1 polisimiz Siirt'te şehit edilmiştir.Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına akrabalarına ve tüm Türk milletine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı aslanlarımıza da acil şifalar dileriz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 6'ıncısını gerçekleştirmek amacıyla yapmış olduğumuz maddi ve manevi hazırlıkların yanı sıra tüm külfetlerine rağmen vatan evlatlarımızın şehit olması sebebiyle bu yıl Türk Boyları Halk Oyunları Şöleni'ni yapmayı doğru bulmadık. Türk Boyları Halk Oyunları Şöleni'ni yapmama kararı almamıza ve bunu bilmelerine rağmen, Türk yurdunun çeşitli bölgelerinden gelerek bugün bizleri yalnız bırakmayan, acımıza ortak olan kardeşlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise, "açılım" projesini eleştirerek, "Bu durumdan millet olarak büyük acı çekmekte ve yaşamaktayız. Bu durumun sorumluları, derhal bu işi çözmeli, akan kanı durdurmalı ve hiçbir şekilde taviz vermemelidir" diye konuştu.
Programa katılanlara sertifika verilmesinin ardından şehitler için Kur-an'ı Kerim okunarak program sonlandırıldı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.07.17 10:28 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A