Şener Gıda'dan sağlık için önemli hamle

Şener Gıda'dan sağlık için önemli hamle

Şener Gıda, sektöründe örnek bir çalışmaya imza atarak Ar-Ge çalışmalarıyla imal edilen ürünlerin kontrol ve onayı için Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü ile iş birliğine gitti.

2021.12.17 10:14 - Son Güncellenme: 2021.12.17 10:14 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Şener Gıda'dan sağlık için önemli hamle

300'e yakın ürün çeşidi bulunan ve yaklaşık 120 çalışanıyla gıda sektöründe önemli bir rol üstlenen Şener Gıda, Ar-Ge odaklı ürünleri için Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü ile iş birliğini hayata geçirdi.

ODAK NOKTASI, AR-GE VE İNOVASYON

Şener Gıda ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü arasında Ar-Ge ve inovasyon odaklı iş birliği için protokol imzalandı. Şener Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldırım İstanbullu'nun protokolü imzaladığı törene Daire Başkanı Ramazan Bülbül ve Genel Müdür Dr. Nevzat Birişik de katıldı.

DOĞRU ÜRET, SAT, KAZAN VE PAYLAŞ

'Doğru üret, doğru sat, doğru kazan, doğru paylaş' misyonu ile 30 yıldır gıda sektöründe başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Şener Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan, "Misyonumuz gereği şirketimizin güvenilir gıda üretim sistemini daha da geliştirmek için yeni bir hamle yaptık. Ar-Ge ve inovasyon odaklı imal ettiğimiz ürünler için bundan böyle Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü nezdinde TAGEM ile iş birliğine gittik. Karşılıklı kontrollü ve onaylı bir şekilde ürünlerimizi imal edip halkımızın beğenisine sunacağız. Bu proje, insan sağlığını ön plana alan örnek bir çalışma. Bütün gıda üreticilerine de bu noktada ön ayak olmak istiyoruz" diye konuştu. Bursa Gıda ve Yem Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldırım İstanbullu da insan sağlığını ön planda tutan her çalışmanın destekçisi olduklarını belirterek "Bu çalışmada ana amacımız; iş birliğine dayalı araştırma projelerinin geliştirilmesi, Ar-Ge'ye dayalı araştırma, analiz ve üretimlerin yapılması. Şener Gıda'nın bu çalışmasının da gıda sektörü için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.12.17 10:14 - Son Güncellenme: 2021.12.17 10:14 - HABER MERKEZİ
A