Şenel Kartal'a hakaret davasında beraat!
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada Derneği'nin başkanı Şenel Kartal'a açtığı hakaret davası sonuçlandı. 1 yıldır denetimli serbest olarak yargılanan Kartal'ın beraatına karar verdi.
2024.03.04 09:26 - Son Güncellenme: 2024.03.04 09:27 - Güncel - HABER MERKEZİ
Dernek başkanı Şenel'e, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mafyatik isimlerle kurduğu ilişkiyi eleştirdiği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı.
Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, yaklaşık 1 yıldır basit usulle, denetimli şekilde yargılanan Kartal'ın beraatına karar verildi. Kararda, "Her ne kadar sanık Şenel Kartal hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de; sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından CMK 223/2-a maddesi uyarınca beraatına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.
Basit usulle yargılayan mahkeme, tarafların itiraz ettiği takdirde duruşma yapılacağı belirtildi.