Semih'ten çarpıcı RVP ve milli takım yorumu!
Semih Şentürk, 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tekrar milli formayı giymek istediğini açıkladı, Van Persie krizi hakkında konuştu.
2015.10.16 16:10 - Son Güncellenme: 2015.10.16 16:11 - Spor - HABER MERKEZİ
A Milli takım formasıyla 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'a 120 artı 2. dakikada attığı golle ay yıldızlıların maçı penaltılara, ardından çeyrek finale çıkmasını sağlayan Semih Şentürk, 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tekrar milli formayı giymek istiyor.
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan milli futbolcu Semih Şentürk; ''Şanssız bir sakatlık geçirdim sezon başı hazırlık kampında. Normalde ameliyat olsaydım 4-5 ay sürer dediler ancak ben 2-3 ayda toparladım" dedi.
FATİH HOCANIN DEDİĞİ GİBİ
Milli Takım'ın başarısından bahseden başarılı futbolcu Semih Şentürk: ''Son günlerde iyi günler geçirmiyoruz ülke olarak. Ülkenin güzel günlere ihtiyacı var. Bu maçı televizyondan izlediğim zaman topun başına Selçuk'un geçtiği anda çok inandım gol olacağına. Öyle bir güzel vuruş yapınca da hepimiz havaya uçtuk sevinçten. Bu ülke başarıları hak ediyor. Tabii ki istikrarlı olmuyor ama Fatih hocanın dediği gibi 'biz bitti demeden bitmez'. Buna alıştık inşallah turnuvada bunu tekrar gösteririz" ifadelerini kullandı.
İSTİKRARSIZLIĞIN NEDENİ
Milli Takım'daki istikrarsızlık sebebinden de bahseden Semih, "2008'deki Milli Takım kadrosundan şuan 4-5 oyuncu bulunuyor. Almanya maçını izledim, 12 oyuncusu bizimle yarı final oynayan aynı oyuncular devam ediyor. Bu istikrarsızlık, sürekli oynayamama, alt yapılardan oyuncu gelmemesi bunu tetikliyor. Biraz da şanssızlık oluyor. Son maçlarda şansımız yanımızdaydı" diye konuştu.
KRİTİK MAÇLARI ÜLKE OLARAK İYİ OYNUYORUZ
Finallerde daha iyi futbol oynadığımızı belirten Şentürk, ''Ben de 2008 yılında bu duyguyu yaşadım. Benden önce de 2002 Dünya Kupası'nda da ağabeylerimiz bizi dünya üçüncüsü yaptığında gururla izlemiştim. Her turnuvaya gidemediğimiz için biraz heyecan da oluyor. İlk başlarda iyi başlayamadık ama sonlara doğru mesela Çek maçı 3-2'lik yine Hırvatistan maçı son dakikada gol attığımız. Coşkulu oynadığımız için böyle kritik maçları ülke olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum" dedi.
TEKRAR MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEYİ İSTİYORUM
Tekrar Milli Takım formasını giymek istediğini de belirten Şentürk:' 'İnşallah bu turnuvada da başarılı oluruz. Belki de benim de katılımımla, neden olmasın? Bu ülkeye hizmet etmek en büyük arzumuz. Formda olduğum sürece, kendimi iyi hissedip gollerimi attığım sürece ben de tabii ki milli bir sporcu olarak ülkeme hizmet etmekten mutluluk duyarım. Hafta başından beri idmanlara çıkıyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren sahalara döneceğim. İnşallah kendi fizik yapımı düzelttiğim sürece tekrar Milli Takıma seçilmek en büyük hedefim. 32 yaşındayım, kendimi çok iyi hissettiğim, tecrübeli olduğum ve fiziki açıdan kendimi en iyi hissettiğim yaştayım. Tekrar Milli Takım forması giymeyi istiyorum" diye konuştu.
ROBİN VAN PERSİE YORUMU
Robin van Persie ile ilgili de konuşan Semih Şentürk: "Her futbolcu oynamak ister. O da tabiki sonuçta kariyerli bir oyuncu kendini iyi hissediyodur oynamak hissediyodur. Ama o hocanın tercihidir. Hocanın da bir taktiği vardır. Fernandao da iyi bir oyuncu sadece bunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu ve her sene şampiyonluğa oynayan, hedefinin Avrupa olan bir camia olduğunu ifade eden Şentürk, "Ben orada 14 sene boyunca bunu gördüm. Başarı olmayınca oyuncular kendilerini baskı altında hissedebilirler ancak başarılı olunca bence Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü. Şuan belki adaptasyon sorunu geçiriyorlardır ama takım oturunca güzel günler bekliyordur Fenerbahçe camiasını" diye konuştu.