Seks oyuncaklarına dikkat!

Seks oyuncaklarına dikkat!

Bazıları tedavi ediyor, bazıları da...

2012.09.05 11:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:23 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Seks oyuncaklarına dikkat!

Türkiye'de cinsel sorun yaşayanların sayısı bir hayli fazla. Bu sorunların tedavisinde seks oyuncaklarının önemli bir yeri olduğunu belirten uzmanlar, hastalıklardan uzak kalmak için bunların onaylı ve sağlıklı olanlarının seçilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Günümüzde çok sayıda çift sağlıklı cinsel yaşam sürdürme konusunda sorunlar yaşıyor. Bu sorunların başında çiftlerin tümçabalarına karşın cinsel birleşmeyi gerçekleştirememeleri geliyor. Uzun süren evliliklerde cinsel beraberlik yaşayamayan çiftler, bu durum karşısında kendilerini suçluyor.

Çocuk sahibi olamamaları ise toplum tarafından baskı altına alınmalarına neden oluyor. Psikolojileri bu durumdan olumsuz etkilendiği için bir süre sonra evliliklerini bitirme noktasına gelen çiftler, çözüme ulaşabilmek için konusunda uzman tıp doktorları ve cinsel terapistlerden yardımalıyor.

Türkiye'de 2 yıldır, uzman doktor ve terapistlerin önerdiği seks aletlerinin satışının gerçekleştirildiği bir siteyi yöneten Özlem Erkan, "Bu ürünler, doğru yönlendirilen ve doğru şekilde yararlanan kişilerde önemli bir boşluğu doldurup sağlıklı bir cinsel yaşama yardımcı oluyor" diyor.

SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERDE KANSER RİSKİ VAR
Ürünlerin birçok klinik testten geçmesi gerektiğine dikkat çeken Erkan, "insan anatomisine uyumu, ergonomikliği ve yüzde 100 tıbbi malzemeler ile üretilmesinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını söylüyor. Seks oyuncaklarının en büyük tehlikesinin, ürünlerin içerdiği, "Phthalatemaddesi" olduğu belirtiliyor. Bu madde, kanserojen özelliğiyle insan sağlığı açısından ciddi bir tehlike oluşturuyor. FDA onayı olmayan ürünler; yara, yırtılma ve tahrişlere neden olmakla kalmayıp kanser riski de taşıyor.

UZMANLAR ÖNERİYOR
Birçok kadın - doğum uzmanı ve cinsel terapistin cinsel ürün sahibi olmaya, "Olmazsa olmaz" gözü ile baktığını söyleyen Özlem Erkan, monotonlaşmış cinsel hayat sürdüren bir çiftin, seks hayatlarını renklendirmek için kullanacakları cinsel ürünlerin (kayganlaştırıcı jeller, vibratörler, istek artırıcı jeller, partner ile kullanılan seks oyuncakları vb.) hem eğlenceli hem steril hemde en tehlikesiz yöntem olduğuna dikkat çekiyor. Erkan, vajinismusun tedavisinde kullanılan vibratörler ile erken boşalma tedavisinde kullanılan mastürbatörlerin hastalara doktorlar tarafından önerildiğine dikkat çekiyor.
Tedavide de renk katmada da kullanılıyor
Tedavi amaçlı kullanılan bu ürünler, cinsel hayata renk katmanın ve eğlenceli hale getirmenin de kapılarını açıyor. Kadınların en çok vibratörleri, erkeklerin ise partnerleri için haz artırıcı jel ve erkek oyuncaklarını tercih ettikleri belirtiliyor.

İŞTE YAŞANMIŞ İKİ HİKAYE

Cinsel birleşmeyi 7 yıl sonra başardık
Doktorlarının önerisiyle vibratör alan bir çift, 7 yıl boyunca üstesinden gelemedikleri sorunlarını çözdüklerini belirterek, "Sonunda birbirimize kavuştuk. Yan yana olduğumuz halde ayrı olmak çok zordu. Bu sorunla baş edemeyeceğimizi düşündüğümüz çok an oldu" diyor.

Kısır diyorlardı
9 yıllık evliliklerinde hiç birlikte olamayan ve haklarında kısır olduğu söylentilerinin yayıldığını ve bu noktada kendi içlerindeki tartışmaların da artmaya başladığını söyleyen çift, boşanma noktasına geldiklerinde gittikleri bir doktorun yardımıyla, sorunlarını 4 ay içinde çözdüklerini ve sorunun çözümünün hemen ardından bebek sahibi olduklarını belirtiyor.

UZMANI NE DİYOR?

Olumlu etkilerine inanıyoruz
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cinsel Terapist Op. Dr. Gökçen Erdoğan, "Seks oyuncakları veya cinsellikte kullanılan aletlerin tıbbi bakış açısı ve cinsel terapilerde yeri var mıdır?" sorusuna, "Bu aletler kesinlikle ciddiye aldığımız ve olumlu etkilerini kabul ettiğimiz şeylerdir" yanıtını veriyor. Erdoğan'a göre bu tür aletler gerek cinsel terapilerde karşılaşılan sorunların çözülmesinde, gerekse cinsel hayatın renklendirilmesinde önemli rol oynuyor. Burada önem taşıyanın, seks aletlerinin yetkili kurumlarca tıbbi olarak onaylanmış olması olduğu belirtiliyor.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2012.09.05 11:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:23 - HABER MERKEZİ
A