Seks için takım kuruyorlar

Seks için takım kuruyorlar

Voleybol camiasının çok yakından tanıdığı 'hocaların hocası' Nejat Sancak, Türkiye'de sporcularla seks yapmak için kadın takımı kuranlar olduğunu söyledi.

2013.04.17 06:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:03 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Seks için takım kuruyorlar

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Nejat Sancak, seks yapmak için voleybol takımı kuranlar olduğunu söyledi.
Sancak, "Cinsel yakınlık kurmak amacı ile kadın takımlarına yönetici olan takım kuran insanlar var. Oyuncu, parasını alabilmek için bu tür insanlara eyvallah demek zorunda kalıyor. 'Benimle yatarsan paranı alabilirsin diyenler var. Bunu kullanan oyuncu tarafı da, yönetici tarafı da oluyor. Biz bunlarla yatamadıktan sonra niye transfer ettik" dedi.

 

BANA DİPLOMA VER DİYEN BAŞKAN VAR

Özellikle ikinci ve üçüncü ligde bu tür olayların olduğunu ve bunun camiadada bilindiğini anlatan Sancak, "Kurumsallaşmış üst seviye kulüplerden bu tür olaylar yaşanmıyor. Alt liglere bakmak lazım. Değeri 20 bin olana 80 bin veriliyorsa burada bir şey var. Değerinin çok üstünde ücret alan sporcular da her türlü istismarı kabul ediyor. Voleybola dışarıdan bir operasyon var. Yarı profesyonel sistemde finansal bir pasta var. Bu pastayı paylaşabilmek için bir kavga var. Bana 'bir antrenör sertifikası ver de ben de antrenörlük yapayım' diyen kulüp başkanları ve yöneticiler var. Ben bakkal mıyım sertifika dağıtayım" dedi.

DÜNYA TANIYOR, ÇALIŞTIRACAK TAKIM BULAMIYOR

Bu iddiaların sahibi sıradan bir isim değil. Sancak, Türkiye'de olduğu kadar dünya voleybol kamuoyundan da bilinen kariyerli bir isim. Dünyaya voleybolu öğretiyor, gittiği ülkelerin devlet adamları onun kursunu izliyor. Protokol salonları açılıyor, voleybolla henüz tanışmayan ülkelere bu sporu sevdirip temel açılımını yapıyor. Yeni ülkelerin ilk milli takımlarını kuruyor. Fakat böylesine bir isim Türkiye'de çalıştıracak takım bulamıyor!..

İran voleybolunu kalkındıran Sancak, "Tayland'ta ilk kursu ben açtım. Milli takımlarının başında benim öğrencilerim var. Çalıştırdığım ülkelerde istatistiği bile okuyamayanlar, bilmeyenler vardı. Bu ülkeler benimle aşama yaptılar. Dünyada birçok ülke Türkiye'de kamp yapabilmek için beni arıyor" diye konuştu.

ABD'DEN İTHAL OLMAZSA VOLEYBOLU BİTER

Türkiye'nin voleybolunu İtalya'nın kontol ettiğini savunan Nejat Sancak,"Bazı ülkeler var, yabancı antrenörlere kapılarını açmıyor. Tayland hiç yabancı antrenör ithal etmiyor. Rusya hep kendi antrenörlerini kullanmaya çalışıyor. ABD'de lig yok. Tüm oyuncuları ABD dışındaki ülkelerde oynuyor" diye konuştu. ABD voleybolunun varlığının yurtdışındaki liglere bağlı olduğunu söyleyen Sancak, "ABD'den oyuncu ithal edilmez ise ABD'de voleybol biter. Biz de sadece kaliteli olanları almalıyız" dedi.

RAFSANCANİ'NİN YARDIMCISINA DERS

"İran'da Rafsancani'nin yardımcısı eski voleybolcu Hashemi Taba benim kursuma geldi. Bana sorular yöneltti. Uzun süreli olimpiyat planı istediler, hazırladık."

DIŞARIDA PROTOKOLDE OTURUYORUM

"Gittiğim ülkelerde devlet protokolun da oturtuluyorum. Ülkemde maçı seyretmek için, protokola korkarak giriyorum. Oysa dünyada en üst seviyede kabul görüyorum."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.17 06:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:03 - HABER MERKEZİ
A