ŞEKER HASTALARI MÜJDE
Ankara Üniversitesi Tıp. Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Durak diyabet hastalığının tedavisi olmayan bir kader olmadığını Bilakis tedavisi ve çözümünün doğada gizli olduğunu söyledi.
2011.03.19 11:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
Ankara Üniversitesi Tıp. Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Durak "Burada çeşitli bitkilerin literatürlere geçmeye başlayan etkilerinden bahsederken şunu da açık bir şekilde ifade etmeliyiz ki yukarıda bahsettiğimiz bitkileri rastgele kullanmak yada gelişi güzel dozlarda kullanmak hiçbir fayda sağlamayacağı gibi hastaların olumsuz etkilenmesine de sebep olabilir. Bunlar ancak belirli formüler dâhilinde kullanıldığı zaman fayda sağlar" dedi. Bir çok hastamız bunların nasıl kullanılacağını ve ya ne kadar kullanılacağını sormakta; bu ürünlerin nasıl kullanılacağı ne kadar kullanılacağı çok önemli olmakla beraber hangi bölgeden hangi şartlarda toplandığı da bir o kadar önemlidir. Rastgele kullanmak yanlış ölçülerde kullanmak istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu bitkilerde GDO lu maddeler olmaması Tarım bakanlığının denetimin de olması çok önemlidir.
Başta Ben ve Dr Nuri KAPLAN bey olmak üzere bir çok bilim adamının çalışmalarından ve yayınlarından da istifade edilerek hazırlanan diyason bu bağlamda Diyabet hastalarının tıbbı tedavisine destek olarak önerebiliriz.