Şehit yüzbaşının babası: Bize gerçekleri açıklasınlar

Şehit yüzbaşının babası: Bize gerçekleri açıklasınlar

Suriye'nin düşürdüğü jetin pilotlarından Gökhan Ertan'ın babası, Orgeneral Mehmet Erten'e madalya verilmesini eleştirdi.

2012.12.13 09:22 - Son Güncellenme: 2012.12.13 09:23 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Şehit yüzbaşının babası: Bize gerçekleri açıklasınlar

Uludereli ailelerin ardından Türk keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan da, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e "TSK Şeref Madalyası" verilmesine tepki gösterdi.

MADALYA ONLARIN OLSUN
Taraf gazetesine konuşan baba Ertan, "Türkiye'de madalya almışsın almamışsın, madalyanın pek bir önemi yok. Madalya onların olsun. Ben sadece, uçak olayının sonucunun açıklanmasını istiyorum" dedi. Olaya ve otopsi raporlarına ilişkin kendilerine hâlâ bir bilgi verilmediğini söyleyen acılı baba Ertan, "Önemli olan oğlumun nasıl şehit olduğunu, uçağın nasıl düştüğünü, olayın nasıl meydana geldiğini bilmek. Otopsi raporunu, düşüş sebebini merak ediyoruz. Devletin açıklamak mecburiyeti ve sorumluluğu var. Devlet bunu, 75 milyona karşı sorumlu" diye konuştu.

TEMMUZDA OTOPSİ YAPILMIŞTI
Naaşlarına olaydan 12 gün sonra deniz dibinde ulaşılan pilotlar Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un otopsi raporları kamuoyu ile resmi olarak hâlâ paylaşılmadı. Pilotların otopsileri, Malatya Adlî Tıp Kurumu'nda temmuz ayında yapılmıştı. İki pilotun, uçağın denize düşmesine bağlı olarak travmatik ölümlerinin gerçekleştiği bilgileri medyaya yansımıştı. Dönemin Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun, raporun Malatya Savcılığı'na teslim edildiğini belirtmişti. Olayın üzerinden yaklaşık altı ay geçmesine rağmen raporlarla ilgili hâlâ bir açıklama yok.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 09:22 - Son Güncellenme: 2012.12.13 09:23 - HABER MERKEZİ
A