Şehit olana kadar Diyarbakır'ı terk etmedi

Şehit olana kadar Diyarbakır'ı terk etmedi

Van ve Diyarbakır'da düzenlenen saldırılarda şehit olan komando er Doğan Göçer ve polis memuru Mehmet Çakır'ın evinde büyük hüzün var. İstanbul'a tayini çıkan Çakır'ın Diyarbakır'da kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

2011.09.22 17:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Şehit olana kadar Diyarbakır'ı terk etmedi

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında şehit olan Jandarma Komando Er Doğan Göçer'in İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Er Göçer'in evinin balkonu ile evinin bulunduğu Esenşehir Mahallesi Gülnar Sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı, Kur'an-ı Kerim okutularak dualar edildi.

Şehit Göçer'in babası Osman Göçer, rahatsızlığı nedeniyle gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, sadece oğlunun teskeresine 5 ay kaldığını ve mobilya döşemecisi oluduğunu söyledi.

'ÖLDÜREBİLİRSENİZ GELİN BENİ DE ÖLDÜRÜN'

Bu arada evinin balkonuna çıkan şehidin üvey annesi Fatma Göçer, ''Oğlumu benden aldınız. Ben de askere gideceğim. Benim adresim belli, evim de belli. Öldürebilirseniz gelin beni de öldürün. Bu yaptıklarınız yanınıza kalmayacak'' diye bağırarak, terör örgütüne tepki gösterdi.

Daha sonra evin önünde toplanan şehit Göçer'in bir grup arkadaşı, açtıkları Türk bayrağını öptükten sonra tekbir getirerek ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Vatan sana canım feda'' şeklinde sloganlar attı.

Üçü kız, bir erkek kardeşi olan şehit Jandarma Komando Er Göçer'in cenazesinin, yarın Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan Köyü'nde cuma namazı sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.

TAYİNİ ÇIKTI AMA GİTMEDİ
Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Çakır'ın Malatya'daki babaevinde de büyük hüzün yaşanıyor.

Acı haberi alan şehit polisin yakınları, Çukurdere Mahallesi'ndeki baba ocağına akın etti. Şehit Polis Memuru Çakır'ın amcası Abdullah Çakır, kendi oğlunun da Diyarbakır'da görev yaptığını, dün gece acı haberi kendilerine oğlunun verdiğini söyledi.

En son 2 gün önce yeğeniyle konuştuğunu anlatan amca Çakır, ''Mesleğini çok seven bir polisti. Tayini İstanbul'a çıkmasına rağmen, Diyarbakır'da kalmak istedi. Çok güçlü, inançlı bir polisti. Polisimiz çok. Şehidimiz olabilir ama bu ülke bizim ülkemiz onu hep koruyacağız'' diye konuştu.

Amca Çakır, şehit polisin 7 yıllık meslek hayatının son 3 yılını Diyarbakır'da geçirdiğini dile getirdi.

BAYRAKLARLA SÜSLENDİ
Şehitlerinin acısıyla fenalık geçiren aile üyelerine sağlık ekiplerince müdahale edildi. Daha önce kalp krizi geçirdiği öğrenilen şehidin amcası bir süre ambulansa alınarak sakinleştirildi.

Babası 5 yıl önce kalp krizinden vefat eden şehit polis memuru Çakır'ın evinin balkonuyla, apartman girişleri ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Aileden 20 kişi, Çakır için Diyarbakır'da bugün akşam saatlerinde düzenlenecek törene katılmak üzere yola çıktı. Şehidin naaşının yarın öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.22 17:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A