Şehit için festivali iptal ettiler

Şehit için festivali iptal ettiler

Yahyalı Elma Festivali, Yahyalılı Uzman Çavuş Osman Erdoğan'ın denize düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

2012.10.13 10:58 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:58 - Güncel
A
Şehit için festivali iptal ettiler

Edinilen bilgiye göre Ordu ilinin Perşembe ilçesi Çaka Jandarma Komutanlığı'nda uzman çavuş olarak görev yapan Osman Erdoğan, (24) dün karakolun ön tarafında balık tutmaya çalışırken misina bir cisme takıldı. Misinayı kurtarmak için denize giren Erdoğan, Karadeniz'in hırçın dalgalarına kapılarak gözden kayboldu.
Olay yerine sevk edilen AFAD, polis ve jandarmaya bağlı dalgıçlar denizde arama çalışması yaparken, Sahil Güvenlik botları de denizde Osman Erdoğan'a ulaşmaya çalıştı. Haberi alır almaz olay yerine Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Selami Çarkcı da geldi. Uzun süre arama çalışmaları takviye ekiplerin gelmesiyle devam ederken, havanın kararması ile dalgıçlar aramaya son verdiği sırada uzman çavuş Osman Erdoğan'ın cansız bedeni denize düştüğü yerden yaklaşık 150 metre uzakta karaya vurdu. Erdoğan'ın 3 yıldır Çaka Jandarma Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi.
Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, daha önce de Hakkari Şemdinli'de terör çatışması esnasında Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray'ın şehit düşmesi nedeniyle festivalin iptal edildiğini söyledi. Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Araç, Erdoğan'ın cenazesinin, otopsiden sonra memleketine getirileceğini ifade etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 10:58 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:58 - Alican Özbay
A