ŞEHİT ANNELERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

ŞEHİT ANNELERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bursa'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerinde şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verilirken, gözyaşları sel olup aktı.

2011.03.18 13:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ŞEHİT ANNELERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
16460-sehit-anneleri-gozyaslarina-boguldu-4de729b892b88.flv

Çanakkale Zaferi'nin 96. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Programı Bursa'da yapıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Zeki Es, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bursa protokolü, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı program çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlik, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda devam etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in mesajlarının okunduğu programda, Işıklar Askeri Hava Lisesi Öğretmeni Üsteğmen Şamil Çan'ın, Çanakkale zaferini konu alan kompozisyonu herkesi duygulandırdı.

ŞEHİT YAKINLARINA MADALYA
Bir şehit annesi Aynur Tan'ın okuduğu duygu yüklü şiir herkesten alkış aldı. Şehit olan 6 askerin yakınına Bursa protokolü devlet övünç madalyası verdi. 2005 yılında Tunceli'de PKK terör örgütünün pususunda şehit olan Melih Tuncer'in annesi Gülten Tuncer, madalyayı alırken gözyaşlarını tutamadı.

ŞEHİT ANNESİ DAYANAMADI
Program Pınarbaşı Şehitliği'nde devam etti. Vali Harput, Başkan Altepe ve Tuğgeneral Es, şehitlik abidesi önünde çelenkleri sundu. 3 el saygı atışının ardından Harput, Es ve Altepe, şehit aileleriyle görüştü. Şehitlikteki kabirlere birer kırmızı gül bırakan protokol, şehit çocuklarına yakın ilgi gösterdi. Devlet övünç madalyası alan şehit annesi 'şehidim' diyerek göz yaşlarına boğuldu. Kısa süreli baygınlık geçiren şehit annesini, yakınları sakinleştirdi. Vali Harput, Tuncer'e baş sağlığı diledi. Programın sonunda Harput, şehitlikteki anı defterine günün ve anlam önemi ile ilgili duygularını yazdı.

ŞEHİTLİKTE DUYGUSAL ANLAR
Çok sayıda şehit yakını ise Pınarbaşı Şehitliği'ne akın etti. Şehit olan askerlerinin toprağını sulayan ve toprağını okşayan anne ve babalar, Kur'an-ı Kerim okudu. Bir an olsun şehit oğullarının mezarları başından ayrılmayan anneler gözyaşlarını tutamazken, askeri erkan şehit anneleri ile sohbet etti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.18 13:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A