Sedat Peker'in rüşvet çarkı iddasının odağındaki Mine Tozlu Halk TV'de soruları yanıtladı

Sedat Peker'in rüşvet çarkı iddasının odağındaki Mine Tozlu Halk TV'de soruları yanıtladı

Sedat Peker'in bugün attığı tweetlerde adı geçen Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren Halk TV ekranlarında iddiaları yanıtladı.

2022.08.27 21:41 - Son Güncellenme: 2022.08.27 22:11 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Sedat Peker'in rüşvet çarkı iddasının odağındaki Mine Tozlu Halk TV'de soruları yanıtladı

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker'in, rüşvet istendiğini iddia ettiği iş insanı Mine Tozlu Sineren açıklamalarda bulundu.

Halk TV canlı yayınına katılan Mine Tozlu Sineren, iş hayatı boyunca rüşvetle karşılaştığını ve bunları ilgili kurumlara bildirdiğini dile getirdi. 

Şikayetlerden sonuç alamadığını belirten Sineren, şunları söyledi:

"2016 yılından beri borsayla ilgili bu işe başladığımda bu sıkıntıları yaşamaya başladım ve bunu her seferinde devlet kurumlarına, her yere bildirdim. Ne yazık ki hiçbir şekilde, hiçbirisinden cevap alamadım.

Burada gördüğünüz her kişiyle ilgili birtakım şeyler yaşandı, birtakım olaylar oldu. Ama bunu sadece ben değil, Türkiye'de kaç tane borsa patronu varsa bunu yaşıyorlar ve yaşamak zorundalar. Bugün bu yayına Mine Tozlu Sineren olarak değil Marka Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak bağlanıyorum."

"Anlatmak istediğim konu küçük yatırımcıların uğradığı mağduriyetler. Çünkü sermaye piyasaları bu ülkenin ekonomiyle ilgili en önemli kısmı. Çünkü bizim paraya ihtiyacımız var, yurt dışından bu parayı alabilmemiz için şirketlerimizin güçlü olması gerekiyor" diyen Sineren, "Şirketlerimize küçük yatırımcının güvenmesi gerekiyor, sonunda da yurt dışından gelecek yatırımcıların da Türkiye'deki şirketlere güvenmesi" ifadelerini kullandı.

Sistemin değişmesi için mevcut sisteme karşı çıkacak patronlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Sineren, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki biz buradaki sistemi doğru kuramadığımız için sürekli olarak küçük yatırımcı mağduriyetleriyle karşılaşıyoruz. Bugün insanlar niçin borsaya giremiyor, niçin insanlar borsada kaybettikleri için intihar ediyor, niye bizim şirketlerimize güvenilmiyor, niye patronlar şirketlerini büyütmek yerine hisse alım satımı trade yapmaya yöneliyor? Öncelikle bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü küçük yatırımcıların mağduriyeti çok büyük. Ve bu sistemin yıkılabilmesi için de buradaki sisteme hayır diyecek, şirketlerini büyütecek patronlara ihtiyacımız var. Bunun parayla bir alakası yok." dedi.

ŞİRKETİN SERMAYESİNİ ARTIRINCA ASIL HİKAYE BAŞLADI

2016 yılında bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını aldığımda, şirket gözaltı pazarındaydı. Bu yatırımcı mağduriyeti demek, şirketin tahtasının kapanması ve bu anlamda şirkete yatırım yapanların parasını hiçbir yerden alamaması demek.

Benim yapmak istediğim, borsada mağdur olan şirketleri, tekrar işlem gören hale getirmek için yatırım yapıp küçük yatırımcıların mağduriyetini gidermek. Yaptığım yatırımları halka açabilmek adına en kısa yolun, gözaltı pazarındaki bir şirketi alıp ana pazara çıkarmak düşüncesiyle satın aldım.

Ve ne yazık ki eski yönetimin yardımcı olmaması ve darbe girişimiyle beraber sistem çöktü ve kasım ayına kadar işlem yapamadık. 8 ay sonra bu şirketi D grubundan B grubuna çıkardım, ana pazara çıkardım. 13 milyon sermaye artırımı yaparak şirketin sermayesini 10 milyondan 21 milyona çıkardım, bunun karşılığında da hisse senetleri aldım. Zaten asıl hikaye burada başladı.

HİSSELERİ ALINCA SÜREKLİ İRTİBAT KURMAK İSTEDİLER

Borsa patronunun elinde 11 milyon gibi bir lot olması demek, 1 lira üzerinden 11 milyona tekabül ediyorsa patronun yapacağı bir iki hareketle bu hisse fiyatı 100 liraya, 200 liraya gider. Ben bu 11 milyon lotu alınca, tecrübem de yok, sürekli irtibata geçip, "Mine Hanım, tahtanızı şöyle yapalım, hissenizi şuraya getirelim, bize komisyon verin" şeklinde kişiler gelmeye başladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.08.27 21:41 - Son Güncellenme: 2022.08.27 22:11 - HABER MERKEZİ
A