Bahçeli: İnsanından kopan siyasetçinin kaderi dibe çakılmaktır

Bahçeli: İnsanından kopan siyasetçinin kaderi dibe çakılmaktır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "İnsanından kopan siyasetçinin kaderi dibe çakılmaktır" ifadesinde bulundu.

2024.04.16 10:35 - Son Güncellenme: 2024.04.16 11:34 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bahçeli: İnsanından kopan siyasetçinin kaderi dibe çakılmaktır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Siyaset nesillerin hayatını müspet yönde değiştirecek kılavuz olmalıdır. Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milliyetçi Hareket Partisi siyasetçinin değil seçmenin mutluluğunu gaye edinmiştir.

Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne diyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır ve tartışmasızdır. MHP, Türkiye ve Türk milletine varlığını adamış, siyasetçinin değil seçmenin mutluluğu her zaman gaye eylemiştir.

Biz görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın şuurundayız. Vizyonu yetmeyenlerin umutsuzluk çarkına kapılması bundan sonra da muhtemeldir. Türkiye'mizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Bizim milliyetçiliğimiz çağın birikimi olan gelişmeleri birlikte yaşatmayı, beraberce değerlendirmeyi esas almaktadır.

Türkiyemizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Bunları yaparken, siyaset önceliğimiz sınıflara hiçbir ayrıcalık tanımadan, milletimizin tamamını kucaklayan bir anlayışla hareket etmektir. Türk siyaset yapısını, milli ve manevi değerlere müzahir olacak şekilde yeni anayasayla taçlandırmalıyız. İnsanımızın mutlu olacağı dönemin kapılarını açmalıyız.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelemiz kamçılanmıştır. 14. Olağan Büyük Kururultayımız'da parti tüzüğümüz 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun olarak değiştirilmiştir.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Ters akıntılara göğüs germeliyiz. Türk siyaset yapısını taleplere göre yeniden ele almalı, yeni anayasa ile taçlandırmalıyız. Türk devrinde insanımızın mutlu olacağı dönemin kapılarını el birliği ile açmalıyız. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara cevaplar hazırlayarak kalıcı reformları hayata geçirmeliyiz. Fiyat ve finansal istikrarı artırarak, adil ve insani paylaşımı canlandırarak Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız.

Bunu yapacak irade MHP ve Cumhur ittifakında mevcuttur. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız. Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanı. Farklı başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelere Türkiye'yi bir adım öteye götüremez.

Özellikle her birimizin hissesine düşen vazife, ortamı bulandıran çarpık zihniyetlerin kara propagandalarına aldırmadan, arkamıza bakmadan hızlı adımlarla yürümektir.

Hiç şüphe yok ki geleceğin süper gücü Türkiye'dir. 2053'te bu ideal gerçekleşecektir.

"İKTİDAR OLDUK DİYENLER HAYAL ALEMİNDE"

MHP'nin 31 Mart seçimleriyle ilgili değerlendirmeleri şudur:

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin ardından 10 sonra milletimiz sandık başına gitmiştir. Seçimsiz geçilecek 4 yılın önü açılmıştır. Seçim sonuçlarnın hayırlı olması temennimizidir. Yerel seçimlerde özne adaylar olduğu halde, genel seçimlerde adaylardır.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart seçimlerinden sonra rota değiştiren bir Türkiye yoktur. Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindendir. Türkiye'de iktidar tektir, o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Şımarıklığın alemi yoktur. BUgün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri muktedirdir.

31 Mart'ta seçimlere katılım oranı düşüktür. 31 Mart'ta 13 milyon vatandaşımızın sandığa gitmediği ortadadır. Partimizin oy oranının düştüğünü, eridiğimizi utanmadan sıkılmadan yazanlar, söyleyenler ulu orta atıp tutanlar oldu.

Kendi partilerinde disiplin hakimiyeti kuramayanların ulaştıkları sonuçlara güvenip zafer nutukları atmaları mizahi yanılgıdır. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir. Seçimlerde katılım oranı düşmüş, milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır. Tavanı çatlamış partinin ayağı yere basmayacak, ayakta kalması mucizelere bağlıdır. Kendilerini dev aynasında görenlerin yeni bir dünya görüşü yoktur. Gelip geçici seçim başarısının nasıl ağır bir yüke dönüşeceğini milletimiz şahit olacaktır.

31 Mart'a tesir eden olgulardan biri ekonomik sıkıntılardır. Parti olarak milletimizin mesajını aldık ve çalışmaları başlattık. Milletimize hizmet yolculuğunu sürdüreceğiz. Müfteriler partimizin oy oranını düştüğünü, eridiğimizi utanmadan yazanlar, atıp tutanlar oldu. Hepsini not ettik. Bu bay ve bayanların MHP'yi tanımadıklarını gayet iyi biliyoruz.

İl genel meclis seçimlerinde MHP oy oranı yüzde 16.62'dir. Hani nerede azalan seçmen desteğimiz. 31 Mart'ı işlerine geldiği gibi okuyanlar zillettedir, kalpleri de kaskatı kesilmiştir. MHP seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Kimse bu başarıyı karalamaya teşebbüs etmemelidir. Türk milleti geleceğini Cumhur İttifakı'nda görmüştür. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır.

"YENİ BİR DÜNYA SAVAŞI CİNAYETTİR"

Değerli Arkadaşlarım, Rusya ile Ukrayna, İsrail ile Filistin arasındaki savaş ve çatışmalar önce ateşkes, sonra barış ve siyasi çözümle düğümlenmelidir. Kiev ile Moskova, İstanbul'da el sıkışmalı, üçüncü dünya savaşı senaryosunu tedavüle sokan, nükleer savaştan bahseden zalimlerin tezgahı boşa çıkartılmalıdır.

Yeni bir dünya savaşı cinayettir, Allah muhafaza beşeriyetin sonunu hazırlayacaktır. Rusya ile NATO'yu çatıştırma, Fransa'nın Ukrayna'ya asker yollama ihtimalleri ateşe benzin dökmektir. Barış herkesin yararına, her ülke ve millet için hayat memat konusudur.

İsrail ile İran arasındaki yoğunlaşan gerilimin, karşılıklı çatışma ve silaha sarılma tercihinin son bulması, Ortadoğu'ya barış, sağduyu ve sükûnetin hakim olması dileğimizdir. Bölgesel bir savaşın patlak vermesi zincirleme felaketleri tetikleyecektir. Buna hiç kimsenin, hiçbir devletin hakkı yoktur. İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam diplomatik misyonunu hedef alması, İran'ın da 13 Nisan'ı 14 Nisan'a bağlayan gece yarısı 100 balistik füze, 30 seyir füzesi, 170 İHA ile misilleme de bulunması herkesin gözü önünde cereyan etmiştir.

ABD ve Batı Avrupa ülkeleri İsrail'e destek vererek ikiyüzlü siyasetlerini teyit etmişlerdir. İran'ın, operasyonun başarıyla tamamlandığı açıklaması, dahası bu operasyonda fırlatılan füze ve uçurulan İHA'ların tamamıyla etkisiz hale getirilmesi, tek bir kişinin dahi burnunun kanamaması başka bir tartışma konusudur.

"GAZZE KATLİAMNIN PERDELENMESİ İKİ DEVLETİN ÖN PLANDA OLDUĞU BİR TİYATRO SAHNELENMİŞTİR"

Adeta Gazze katliamının perdelenmesi ve dikkatlerin farklı yöne çekilmesi için iki devletin ön planda olduğu bir tiyatro gösterisi sahnelenmiştir. İsrail'in Gazze'deki soykırım suçuna tahammül etmek, sabır göstermek, alttan almak hiçbir vicdan sahibinin yapacağı bir şey de değildir.

Netenyahu canidir, istifa etmelidir, hesap vermelidir, barış yanlısı bir hükümet kurulmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Kabinesinin Filistin ve Gazze gerçeğini dünyaya anlatan insani, vicdani, ahlaki tutarlılığı olan politikaları kesintisiz devam etmelidir. İsrail ile Filistin arasındaki barış arayışlarına sonuna kadar destek verilmelidir. Bunun yanı sıra iki devletli çözüm ortamı derhal teessüs etmelidir.

Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarına haiz, egemen, bağımsız, siyasi ve toprak bütünlüğünü sağlamış bir Filistin devleti kurulmadan ne Ortadoğu'da ne de dünya çapında sular durulmayacak, barış ve çözüm iklimi yeşermeyecektir.

Türkiye'miz; Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'yu kapsayan stratejik ve zorlu coğrafi bir üçgenin ağırlık merkezindedir. Bir başka deyişle, Anadolu coğrafyası Avrasya jeo-politiğinin kalbidir. Düşmanımızın, dostumuzdan fazla olmasının nedenlerini bu jeopolitik mirasta aramak lazımdır. Ayrıca ülkemizin istikrarlı devlet ve yönetim geleneği, modern siyasi kurumları ve demokratik rejimi muadil ülkelerden pozitif ayrışmaktadır.

Türkiye, jeo-ekonomik ve jeo-politik avantajları hasebiyle, doğal kaynakların ve stratejik hammaddelerin üretim ve pazar yollarının üzerinde bir yanda köprü diğer yanda da terminal işlevi görmektedir.

Bundan kaynaklanan paylaşım mücadelelerinin tam göbeğindedir. Jeo-kültürel müktesebatımız ise tarihi, dini, insani hasletlerimizin yanı sıra, dünyada emsalsiz, aynı zamanda gerilimli bir mevkiimiz olduğunu işaret etmektedir. Medeniyetlerin, kültürlerin ve dinlerin buluşma potasında yer alıyor oluşumuz hem sorumluluk yüklemekte hem de uyanık ve dikkatli olmamızı gerektirmektedir.

Allah'ın bir lütfu olan Anadolu coğrafyasında payidarlığın sırrı; komşularla dostane ilişkiler kurmak, muhtemel doğal afetlere karşı kalıcı tedbirler geliştirmek, çevremizde barış kuşağı tesis etmek, iç cepheyi sağlam tutmak; askeri, siyasi ve ekonomik caydırıcılığa sahip olmaktır.

"BÖLÜCÜ PARTİLERİN KAPISI KİLİTLENMELİ"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin dış politikasının özü; tam bağımsızlık olup her ülkeyle karşılıklı çıkar ve egemenlik haklarına önşartsız riayet ve saygı dairesinde barışçıl diyalogları kalıcı hale getirmektir. Muhterem Arkadaşlarım, Başta TBMM İçtüzüğü olmak üzere, yürürlükteki hukuk mevzuatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uyumlaştırılmalı, bu alanda reformist adımlar atılmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleri tamir edilerek bütün kurum ve kurallarıyla kalıcı hale getirilmesi, yönetim hayatımızdaki istikrarın elbirliğiyle kökleştirilmesi önceliğimizdir. Tavsayan ve kasten uzatılan HDP'nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasından sıra DEM'e gelmeli, nitekim bölücü partilerin kapısı kilitlenmeli, başka isimlerle açılmaları anayasal çerçevede engellenmelidir. İttifak sistemi gözden geçirilerek siyasi ve demokratik istikrarı zaafa uğratan ve uygulamada şahit olunan bazı çarpıklıklar ilerleyen süreçte giderilmelidir.

"MİLLETİMİZİN HER TALEBİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR, ÇÖZÜLMESİ DE ACİLDİR"

Önümüzdeki sıcak gündemlerden birisi de sivil, demokratik ve kapsayıcı yeni anayasa hazırlığı olmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi, 100 maddelik anayasa teklifiyle mezkur hazırlığa katkı vermek için samimi çağrısını yineleyerek herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etmektedir. Biz hazırız, darbe anayasasını rafa kaldırmanın sadece zaman, emek, sabır, sağduyu ve ahlaki uzlaşma gerektirdiğine inanıyoruz. Türkiye'nin tarihsel varlığı, Türk milletinin istikbal umudu sekteye uğratılmayacaktır. Milletimizin her talebi başımızın üstündedir, çözülmesi de acildir.

ANTALYA'DAKİ TELEFERİK KAZASI

Sözlerime son vermeden önce, Antalya Konyaaltı'nda yaşanan teleferik kazasında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Sorumluların mutlaka hesap vermesini temenni ediyorum.

FENERBAHÇE ALAGÖZ'E TEBRİK

İkinci defa FİBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın oyuncularını, teknik heyetini ve Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Siz değerli arkadaşlarımın, aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin geçmiş Mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik diyor muhterem heyetinizi saygılarımla selamlıyorum.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.16 10:35 - Son Güncellenme: 2024.04.16 11:34 - HABER MERKEZİ
A