Seçim günü için ücretsiz VPN hizmeti

Seçim günü için ücretsiz VPN hizmeti

Proton, Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkede VPN (sanal özel ağ) sunucularını ücretsiz kullanıma açacağını duyurdu.

2024.03.07 10:30 - Son Güncellenme: 2024.03.07 10:30 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Seçim günü için ücretsiz VPN hizmeti

İsviçre merkezli Proton, bu yıl seçim düzenlenecek birçok ülkede halkın hükümet sansürünü aşmasına yardımcı olmak, seçim kampanyaları sırasında dezenformasyona ve müdahalelere engel olmak amacıyla böyle bir adım attıklarını açıkladı.

HEDEF SANSÜRÜ ENGELLEMEK

Proton'dan yapılan açıklamada dünya nüfusunun yaklaşık yarısının bu yıl içinde sandık başına gideceğine dikkat çekildi. Açıklamada bu yıl internet sansürünü aşmak ve bilgiye özgürce ulaşmayı mümkün kılmak için sanal özel ağ hizmetlerine geniş erişim sağlamanın hayati önem taşıdığı belirtildi. Şirketin ücretsiz sunucu sağlayacağı ülkeler listesinde Venezuela, Sri Lanka, Endonezya, Kamboçya, Pakistan, Togo, Çad, Moritanya, Ruanda, Mozambik, Somali, Mauritius, Senegal, Cezayir ve Türkiye yer alıyor.

Şirketin açıklamasına göre seçimlerden önceki ve sonraki iki hafta boyunca, oylamanın yapıldığı ülkeden oturum açan kullanıcılara ücretsiz yerel sunucular sağlanacak. Teknik uygulamanın ülkedeki koşullara bağlı olarak değişeceğini bildiren Proton, fiziksel olarak bulunmadığı ülkelerde VPN sunucuları sunmasına olanak tanıyan "akıllı yönlendirme teknolojisini" kullanabileceğine dikkat çekti.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2024.03.07 10:30 - Son Güncellenme: 2024.03.07 10:30 - HABER MERKEZİ
A