Şarj problemini tarihe karıştıracak teknoloji
Sonunda bunu da yaptılar! Şarj problemini tarihe karıştıracak teknoloji. Akıllı telefonların bir türlü yetmeyen, ihtiyacı tam olarak karşılamayan pilleri, şimdi de tasarımcılara bunu yaptırdı. Görünce gözlerinize inanamayacağınız ceket ile artık şarj problemi tarihe karışıyor
2014.12.08 13:43 - Son Güncellenme: 2014.12.08 13:44 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
Telefonumuzun şarjının azaldığı ve bizi zor durumda bırakmaya aday olduğu durumları hemen hepimiz yaşadık; yaşıyoruz. Ünlü giyim firması Tommy Hilfiger de, bu sorunu fark etmiş olacak ki, bir şeyler yapma gereğini duymuş. Hilfiger'ın konu hakkındaki çözümü ise, sınırlı sayıda ürettiği "güneş panelli şarj ceketleri." Bu ceketler için Tommy Hilfiger, Pvilion ile ortak bir çalışmaya imza atmış.
Pvilion tarafından üretilen suya dayanaklı, hafif ve esnek silikon teknolojisine sahip güneş panelleri, Hilfiger'ın tasarımlarının üzerlerindeki yerlerini alıyorlar. Ceketin üzerindeki paneller, güneş enerjisini toplayarak ceketin ön cebinde bulunan 6.000 mAh'lık bir pilde depoluyor. Batarya paketinin üzerindeyse iki adet USB girişi bulunuyor ve böylelikle birden fazla cihazın aynı anda şarj edilmesine imkan tanınıyor. Ayrıca bataryayı güneş enerjisi kullanmadan "normal yöntemlerle" de şarj edebiliyorsunuz ve güneş panellerinin görüntüsünü beğenmiyorsanız, bu panelleri ceketten ayırabiliyorsunuz. Ceketler şu anda Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Asya'da internet üzerinden satışa sunulmuş durumda. İki farklı modelin ikisi de 599.99 dolarlık fiyat etiketine sahip.