"SARILAR" ÇETESİNE "KIRMIZI KART" OPERASYONU

"SARILAR" ÇETESİNE "KIRMIZI KART" OPERASYONU

Adana'da organize suç örgütüne yönelik 24 ayrı adrese 150 polisin şafak vakti katılımıyla düzenlenen "kırmızı kart" operasyonda "sarılar" çetesi lideriyle birlikte 13 kişi gözaltına alındı.

2011.03.18 11:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"SARILAR" ÇETESİNE "KIRMIZI KART" OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 10 ay önce merkez Yüreğir ilçesinde "Sarılar" çetesi adı verilen bir grubun "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurup yönettiği, uyuşturucu imal ettiği ve sattığı, yağma, hırsızlık, kapkaç, adam yaralama, adam kaçırma, hürriyetten yoksun kılma, suç işlemeye azmettirme ve tefecilik" yaptığını öğrendi. Bunun üzerine çete lideri başta Süleyman S. (48) olmak üzere, kardeşi Osman S. (63), ve
çocukları ile yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 13 kişilik çete üyeleri polis tarafından hem teknik hem de fiziki takibe alındı.
Polis yaptığı araştırmada ve takipte çete üyelerinin Haziran 2010 yılından buyana "Kadınları alıkoyarak fuhşa sürükleme, kapkaç, yağma, uyuşturucu ticareti, gasp, hırsızlık, adama yaralama, suç işlemeye azmettirmek, işyeri basmak ve kurşunlamak, haraç almak" gibi yaklaşık 30 olaya karıştığını belirledi.
Polis gerekli incelemeyi yapıp delilleri topladıktan sonra 13 Mart 2011 şafak vakti operasyona başladı. Çevik kuvvetinde katıldığı 150 kişilik polis ekibi şafak vakti Yüreğir'de 24 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri Süleyman S. ile birlikte 13 kişi gözaltına alınarak emniyete getirildi.
Baskın sırasında evde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 2 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.
Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından bugün, "Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak yönetmek, üye olmak ve bilerek, isteyerek örgüt adına hizmet etmek", "6 bin 136 sayılı kanuna muhalefet etmek", "Ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak", "Tabanca ile adam yaralamak", "Uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak", "Hürriyetten yoksun bırakmak", "Yağma", "Suç işlemeye azmettirmek", "Tefecilik", "Nitelikli hırsızlık" ve "Kapkaç" suçlamalarından adliyeye sevk edildi.
Emniyetten çıkartılan zanlılardan bazıları hem kendi arkadaşlarına hem de basın mensuplarına tepki gösterdi.
Şahısların aynı suçlardan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.03.18 11:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A