Sarıgül'ü kaçırtan soru!

Sarıgül'ü kaçırtan soru!

KAYSERİ'de bir cemevinin açılış etkinliklerine katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ellerinde CHP bayrakları olan vatandaşlar karşıladı. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Sarıgül, "CHP'ye katılacak mısınız?ö sorusunu yanıtsız bıraktı ve kaçmayı tercih etti.

2013.08.17 15:28 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:28 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Sarıgül'ü kaçırtan soru!

 


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sivas'ta katılacağı bazı programlar öncesinde Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı İğdeli Köyü'ndeki Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi'nin açılış etkinliklerinde vatandaşlarla buluştu.

CHP BAYRAKLI KARŞILAMA

Sarıgül'ü karşılayanlar arasında CHP bayraklı vatandaşlar ile CHP Talas İlçe Örgütü üyeleri de dikkat çekti. CHP'lilerle kucaklaşan Sarıgül, "Armudun sapı üzümün çöpü demeyin. Çok çalışın ve birleşinö dedi. Karaözü Beldesi'ni de ziyaret eden Sarıgül, önce dilek çeşmesinden su içti ve bir dilek tuttu. Burada daha sonra Gazeteci Fikret Otyam adına yapılan kültür merkezini ziyaret etti.

BOZDAĞ'A YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Gazeteci Fikret Otyam'ın önemli yapıtlara imza attığını söyleyen Sarıgül, daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde saldırıya uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Sarıgül, "Görüşler, düşünceler kaba kuvvetle susturulamaz. Farklı düşünebiliriz ama kardeşlik ve barış içerisinde birbirimize saygılı davranmalıyız. Çok üzüldüm olaya. Siyasilerde ders çıkarmalıdır bu durumdan ve hiçbir yurttaş görüşlerini kaba kuvvetle dile getirmemelidir. Bu olayın Hacı Bektaş'ta olmasına da ayrı bir üzüldüm. ''Düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayın, İncinsen de incitmeö diyen bir Hünkar'ın diyarında bu olayın olması sorumlu bir siyasetçi olarak beni üzmüştür. Her şey sandıkta çözüme kavuşmalıdırö dedi.

DİLEK ÇEŞMESİNDE 'İKTİDAR OLALIM' DİLEĞİ

Diğer yandan Sarıgül, "Dilek çeşmesinde ne dilek tuttunuz?ö sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Ben sosyal demokratların iktidar olması yönünde dilek tuttum. Uzun yıllar siyasetteyim ve değişik kademelerde görev yaptım. Sosyal demokrasi ilkelerini savunan birisiyim. Çok önemli bir oy potansiyeli ile belediye başkanı seçildim ama mutsuzum. Çünkü yıllardan beri düşüncelerini savunduğu sosyal demokrat hareket iktidar olamadı. Bu nedenle çok çalışmalıyız. İnançlara saygılı, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir anlayışı iktidar yapmalıyız ve bu uğurda birleşmeliyiz. Ben CHP'li, AK Partili, MHP'li, BDP'li, DYP'li vatandaşlarımla kucaklaşıyorum. Kimseyi ötekileştirmemeliyiz. Ve hep beraber büyük demokratik buluşmayı gerçekleştirmeliyiz. ö "CHP'ye katılacak mısınız?ö sorusunu dayanıksız bırakarak kaçmayı tercih eden Sarıgül, daha sonra anı defterini imzaladı

"ZÜLFİKARA DOKUNMA, BAŞIMIZA İŞ ÇIKARMA"

Karaözü Beldesi'ndeki ziyaretlerin ardından cemevi açılış etkinliklerine katılmak için İğdeli Köyü'ne geçen Sarıgül, vatandaşlar tarafından davul-urna ile karşılandı. Cemevi önündeki törende bir kadının, eline mikrofonu alıp, "Sizi CHP'nin başında görmek istiyoruzö demesinin ardından mikrofonu kadının elinden alan Sarıgül, esprili bir şekilde "Orayı karıştırma. Zülfikara dokunma başımıza iş çıkarmaö dedi.
Burada vatandaşlara hitaben de konuşma yapan Sarıgül, "Camilerde bizim, cemevleri de bizim. sinagoglarda, havralarda bizim. Her inanca saygılıyız. Artık az kaldı. Tarihi bir noktadayız. Hep birlikte birleşip, onları göndereceğiz ve iktidar olacağız. Bu nedenle bütünleşmeliyizö şeklinde konuştu. Sarıgül, buradaki temaslarının ardından bazı etkinliklere katılmak için Sivas'a hareket etti.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.08.17 15:28 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:28 - HABER MERKEZİ
A