Saraçoğlu Mahallesi'ne yıkım yok

Saraçoğlu Mahallesi'ne yıkım yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara'daki Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

2013.02.21 17:23 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Saraçoğlu Mahallesi'ne yıkım yok

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'' öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Devlet Mahallesi'nin yıkılacağı ve orada rant alanının oluşturulacağı'' iddialarının sorulması üzerine Bayraktar, Ankara'da Saraçoğlu diye bilinen yaklaşık 100 dönüme yakın yerin, Cumhuriyetin ilk dönemlerinin en önemli eseri olduğunu söyledi.

Bölgede, yeşilliği bol olduğunu ve kültürel sit özelliği bulunduğuna işaret eden Bayraktar şöyle dedi:

''Bölge şu anda dökülüyor. Bizim burayı ihya etmemiz lazım. Buranın kafeteryalar, sergi alanları, butik oteller, gezi alanları, yeşil alanların artırılacağı bir yer yapılması lazım.

Buranın yıkılması söz konusu değil, yıkılamaz. Birinci derece tarihi sittir, arkeolojik sittir. Bu bakımdan yıkılması söz konusu değil. Ancak ayakta duramayan binalar varsa bunlar aslına uygun yeniden yapılabilir. Onun dışında herhangi bir şey yapmak mümkün değil.''

Bayraktar, Ankara'nın marka değerini artırmak ve katma değer kazandırmak için buranın restore edilmesi ve aslına uygun yenilenmesi gerektiğini anlattı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 17:23 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:23 - HABER MERKEZİ
A