Şanlıurfa'da tanker dehşeti! Alevlerin arasından acı haber geldi
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesinin ardından yangın çıktı. Kısa sürede alevlere teslim olan tankere itfaiye ekipleri müdahale ederken, kazada sürücü Abdülcelil Yel yaşamını yitirdi.
2026.10.20 23:44 - Son Güncellenme: 2026.10.20 23:44 - Güncel - AA
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde akaryakıt yüklü tankerin devrilmesiyle meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti. Viranşehir-Mardin kara yolu üzerinde yaşanan olayda, sürücüsünün kontrolünden çıkan tanker devrildikten sonra yanmaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.
Viranşehir-Mardin kara yolunda tanker kazası
Kaza, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Viranşehir-Mardin kara yolu üzerindeki Şavolet Köprüsü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Abdülcelil Yel'in kullandığı 73 HA 457 plakalı akaryakıt yüklü tanker, seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıktı.
Kontrolden çıkan tanker, yol üzerinde devrildi. Kazanın ardından akaryakıt yüklü araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tankerin alev aldığını gören çevredeki vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi.
Viranşehir-Mardin kara yolunda yaşanan kaza, bölgede hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Devrilen tankerin yanmaya başlaması üzerine olayın boyutunun büyümemesi için ekipler harekete geçti. İhbarın ardından kazanın meydana geldiği Şavolet Köprüsü mevkisine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Devrilen tanker kısa sürede alevlere teslim oldu
Akaryakıt yüklü tankerin devrilmesinin ardından başlayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay yerine ulaşan ekipler, alevleri kontrol altına almak ve yangını tamamen söndürmek için çalışma yürüttü.
Tankerden yükselen alevlere müdahale eden itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda yangın söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede gerekli kontroller gerçekleştirildi. Kazanın meydana geldiği noktada ekiplerin çalışmaları sürerken, olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin ayrıntılar da önem kazandı.
Akaryakıt taşıyan araçların karıştığı kazalarda yangın riski, müdahale çalışmalarını daha hassas hale getiriyor. Viranşehir'de meydana gelen olayda da tankerin devrilmesinin ardından alev alması üzerine itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirilerek yangına müdahale etti.
Tanker sürücüsü Abdülcelil Yel hayatını kaybetti
Kazada tankerin sürücüsü olan 30 yaşındaki Abdülcelil Yel yaşamını yitirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin bulunduğu bölgede yapılan çalışmaların ardından sürücünün hayatını kaybettiği belirlendi.
Viranşehir-Mardin kara yolunda yaşanan kazanın ardından Abdülcelil Yel'in hayatını kaybetmesi, olayın en acı gelişmesi oldu. Yangının söndürülmesi için çalışma yürüten itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alırken jandarma ekipleri de olay yerinde görev yaptı.
Kazanın ardından bölgede güvenlik ve inceleme çalışmaları gerçekleştirildi. Tankerin hangi nedenle kontrolden çıktığı ve devrilmeye yol açan koşulların ne olduğu ise olayla ilgili yapılacak incelemeler kapsamında netlik kazanacak.