"Sandık azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin panzehiridir"

"Sandık azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin panzehiridir"

Başbakan Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı iftarında konuştu.

2013.07.17 21:14 - Son Güncellenme: 2013.07.17 22:00 - Güncel
A
"Sandık azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin panzehiridir"

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bizim derdimiz Mursi değil. Mısır halkına saygımdan ötürü onu cumhurbaşkanı görüyorum. Hem darbeciler hem de onun destekçileri Tahrir'i gösterip darbeyi meşru gösterecekti. Eğer sandık varsa eğer sandık belli bir süre zarfında milletin önüne geliyorsa herkes o sandıktan çıkan sonuca uymak zorundadır. Seçim sandığı çoğunluğun azınlığı yönetmesi için değil, azınlığın çoğunluğa dayatmalar yapmaması için vardır. Sandık azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin panzehiridir. Hitler de sandıktan çıktı diyorlar. Peki ne yapalım, Hitler çıkabilir diye sandığı mı kaldıralım. Sandıktan Hitler çıkabilir diyerek sandığı sorgulamak demokrasiye yönelik bir art niyetten başka bir şey değildir."

"Daha ortada sandık yok, sonuç yok şimdiden ortaya dökülmeye başladılar. Bir genç, 'oruç tutmadım diye bana saldırdılar' diyerek karakola gidiyor. Polis de 'kardeş Ramazan yarın başlıyor. Gel çayımızı iç' diyor. Yenilginize şimdiden bahane üretiyorlar. Bunların Milli Şef'ine bir gün demişler ki 'Paşa hiç Allah demiyorsun. Bu millet Allah'ı sever. Bir Allah deyiver.' 'Az önce dedim ya' diyor. 'Ne dediniz?' 'Allahaısmarladık dedim' diyor. Biz halkımızı ayrım yapmaksınız kucaklıyoruz. 36 ayrı etnik  unsur, 76 milyonuyla bizim canımız ciğerimizdir."

"Bizim yaptıklarımıza, ulaştıklarımıza bunların hayalleri bile ulaşamaz. Ben tabii Kanal İstanbul diyorum. Adamın havsalası bile almıyor. Nasıl yapacaksın diyorlar. Yaptığımız zaman göreceksin, yeter ki sabırlı ol. Bunlar birinci köprüye de hayır dediler ama sonra birinci köprünün üzerinden gidip geldiler. İkinciyi de öyle. Hadi kullanmayın o köprüleri, sandalla gidip gelin. Ama yok, hayır diyecekler. Eğer çevreciyseniz, haysiyetliyseniz, onurluysanız bir Boğaz'ımızı bir çevre katliamından kurtarmak için Kanal İstanbul'u yapıyoruz. Romen tankerinin 7 ay 8 ay Selimiye önünde yandığını unutmayın. Yalılara bindiren gemileri unutmayın. Bu nedenle Kanal İstanbul'u yapıyoruz ki bu tür gemiler oradan geçsin."
"Demokrasi sesi çok çıkanın, siyaseti sokak eylemlerinin yedeği haline getirenlerin rejimi değil, millet iradesinin rejimidir. Millet iradesi dışında her şey gayri meşrudur. Millet bu gayri meşruluğa tahammül etmeyecektir. Maliye Bakanımız açıklama yaptı. Bütçemiz hamdolsun 4 milyar TL artı verdi. Ekonomide kaydettiğimiz başarının yanında demokratikleşme adımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Hemen yaygarayı koparıyorlar, turizm çöktü. Ne çöktü? Batı buna destek veriyor. Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Ekonomik yönden kalkınmış bir Türkiye istemiyorlar. Ama el ele vereceğiz ve Türkiyemizi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız."
"Çözüm süreci umutla yol alıyor. Türkiye'nin zincirlerini kırdığı bir süreçte hep birlikte tek yürek olacağız. Bu coğrafyada güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi istemeyenlere karşı, sandığa 8 ay var. Çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşarak anlatacaksınız. İçeride de bu şer odaklarıyla birlikte hareket edenler var. Türkiye'de oynanmaya başlanan oyun asla ve asla tesadüf değildir. Unutmayın onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var, milletin de bir tuzağı var. Biz eğilmeyeceğiz, onların bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeyeceğiz. Sosyal medyalarıyla, arkalarına aldıkları güçleriyle bize saldıracaklar ama biz dayanacağız. 3 Kasım'dan beri bizi bu tuzaklara çekmeye çalıştılar. Ne aldanan olduk ne aldatan olduk. "

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 21:14 - Son Güncellenme: 2013.07.17 22:00 - Zeynep Çelik
A