"Sanatçısı olmayan bir toplumun yaşama şansı yoktur"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatı ve sanatçısı olmayan bir toplumun yaşama şansının olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sanatçıların aktaracakları bilgilerin çok önemli olduğunu belirterek, bu görüşlerden yararlanarak seçim bildirgesini hazırlayacaklarını dile getirdi.
2014.12.23 22:15 - Son Güncellenme: 2014.12.23 22:16 - Güncel - HABER MERKEZİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Marriot Hotel'de kültür ve sanat örgütlerinin temsilcileriyle "Geleceği Birlikte Kuruyoruz Kültür Sanat Buluşması" adlı toplantıda bir araya geldi.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, sanatı ve sanatçısı olmayan bir toplumun yaşama şansının olmadığını ifade etti. Toplumu toplum yapan ve kaliteli kılan unsurun sanat olduğunu aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, "O nedenle sizin toplum nezdinde çok büyük bir yeriniz var. İktidarlar doğal olarak sanatçılardan zaman zaman şikayet ederler. Doğal olarak diyorum, şu nedenle diyorum; kendi beğenmedikleri pek çok aykırılığı sizler rahatlıkla dile getirebiliyorsunuz. Getirmek de zaten bir anlamda göreviniz. Siyasetin yapması gereken sanatın ve sanatçının eleştirisine tahammül etmektir. Asıl görevimiz o bizim. Eleştirmek değil, tam tersine tahammül etmek. Sizler dünyaya farklı bakarsınız, dünyayı bizim görmediğimiz gözlerle görürsünüz. Bizim bakmadığımız çerçeve içinde dünyaya bakarsınız. Aykırılıkların uyumunu sağlarsınız, sanatçı olarak. Biz de zaten sizi örnek alıyoruz." şeklinde konuştu.
"Geleceği Birlikte Kuruyoruz" diye bir seçim bildirgeleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu bağlamda toplumun değişik kesimleriyle bir araya geldiklerini ifade etti. Daha önce İstanbul'da sanatçılarla buluştuklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu buluşmaları Anadolu'nun diğer kentlerine de taşımayı düşündüklerini, bu bağlamda sanatçıların fikirlerinin çok önemli olduğunu söyledi.
SANATÇILARIN AKTARACAKLARI BİLGİLER ÇOK ÖNEMLİ
Sanatçıların aktaracakları bilgilerin çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu görüşlerden yararlanarak seçim bildirgesini hazırlayacaklarını aktardı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Çağdaş Türkiye'yi, uygar Türkiye'yi, Mustafa Kemal'in Türkiye'sini yeniden ayağa kaldırmak durumundayız. Belki dünya görüşlerimiz farklı olabilir, siyasette de farklı düşünmüş olabiliriz ama ortak paydamızı büyütmek zorundayız. Ortak paydamızı genişletirsek geleceği daha sağlıklı kurabiliriz. Nedir ortak paydamız? Demokrasidir, özgürlüktür, düşüncenin özgürce ifade edebilmesidir. Sanatçının özgürce sanatını yapabileceği bir iklimin yaratılmasıdır. Dolayısıyla bu çerçeveden baktığımızda kadın erkek eşitliğidir. Ortak paydayı büyütmememiz için hiçbir neden yok. Zaman zaman farklı düşünebiliriz, farklı görüşlerimiz de olabilir. Sonuçta biz siyasetçiyiz ama sizler sanatçısınız. Biz Türkiye'yi yönetiyoruz, ama sanatçısız bir toplumu yönetmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Bu açıdan bize düşen görevler var. Eksiklerimizi rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Önerilerinize, görüşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz ve beraber güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Asıl hedefimiz, asıl beklentimiz bu."
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası aynı yerde yeni yıl resepsiyonuna katılarak davetlilerle sohbet etti.