Samsung tehdit altında

Samsung tehdit altında

Samsung Electronics, eğer akıllı telefonlarına olan talebin azalmasını istemiyorsa iki kat daha fazla efor sarf etmesi gerekiyor. Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki yerel akıllı telefon üreticileri düşük maliyetli modellerinin kalitelerini gün geçtikçe arttırıyorlar.

2013.07.27 10:24 - Son Güncellenme: 2013.07.27 10:24 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Samsung tehdit altında

Analistlere göre, Samsung Electronics, eğer akıllı telefonlarına olan talebin azalmasını istemiyorsa iki kat daha fazla efor sarf etmesi gerekiyor. Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki yerel akıllı telefon üreticileri düşük maliyetli modellerinin kalitelerini gün geçtikçe arttırıyorlar. 

CNBC televizyonuna konuşan analistler dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı, hızlı bir şekilde harekete geçmezse bunun büyük bir tehdit haline geleceğini belirttiler.

ICT Practice kıdemli direktörü Ajay Sunder ''Şu anda Samsung bu segmenti hedeflemiyor; fakat bu durumu inkar ederek bunun üstesinden gelemezler. Çinli ve Hintli satıcılar şu anda yaklaşık 100-200 dolara akıllı telefon modelleri satıyorlar. Üstelik bu modellerin doğru düzgün çalışan, iyi modeller olduğunu da söylemek mümkün. Samsung ise hala ortalama bir fiyattan satacağı bir model üretmedi'' şeklinde konuştu.

Analistler, gelecek aylarda birinci kalite bu akıllı telefonlara talebin düşmesini ve 2014 yılının başında akıllı telefonların doyum noktasına ulaşmasını bekliyorlar.

Akıllı telefon piyasasının doyum noktasına yaklaşmasının Samsung'un son modeli Galaxy S4'ün satışlarını azaltmasıyla Samsung Electronics Co., 2013'ün ikinci çeyreğinde beklentinin altında kazancı açıkladı. Şirketin net geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre, 5.05 trilyon wondan 7.7 trilyon wona (7 milyar dolar) çıktı. Yılın ikinci çeyreğinde beklenti ise 8.02 trilyon won kar açıklanması yönündeydi. Beklentilerin altında kalan kar verileri sonrasında cuma günü Samsung hisse senedi fiyatları yüzde 0,9 oranında düştü.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.27 10:24 - Son Güncellenme: 2013.07.27 10:24 - HABER MERKEZİ
A