Samsat'ta evlerin yüzde 90'ı hasar gördü

Samsat'ta evlerin yüzde 90'ı hasar gördü

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 30 kişinin yaralandığı 5,5 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar evlerinin dışında ikinci gecelerini geçirdi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bugün incelemelerde bulunmak ve çalışmaları incelemek için Samsat'a gidecek.

2017.03.04 11:44 - Son Güncellenme: 2017.03.04 11:45 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Samsat'ta evlerin yüzde 90'ı hasar gördü

Adıyaman Samsat'taki 5,5 büyüklüğündeki depremin üzerinden iki gün geçti. Samsat sakinleri depremin ardından AFAD'ın kurduğu çadırlarda yaşıyor. 

Samsat'taki evlerin yüzde 90'ı deprem nedeniyle hasar görmüş durumda. Toplam nüfusu 8 bin 190 olan Samsat'ta bin 700'den fazla ev bulunuyordu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın bugün Samsat'a gideceği öğrenildi. Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın da dün bölgeyi ziyaret etmişti. Aydın 22 evin tamamıyla yıkıldığını açıklamıştı. Depremin bilançosuna ilişkin ön raporun yakın zamanda tamamlanacağı belirtildi. 

Samsat'ın aktif bir fay hattı üzerinde bulunmaması depremin nedenine ilişkin de çalışmaların yapıldığı ifade edildi. 

KONUT SORUNU

Deprem nedeniyle evlerin bir kısmının kullanılmaz hale gelmesiyle Samsat sakinlerinin önünde konut sorunu bulunuyor. Şu anda çadırlarda kalan Samsat sakinlerinin, yeni konutlar yapılana kadar çadırlarda ya da konteyner kentlerde yaşamak durumunda kalacak.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.03.04 11:44 - Son Güncellenme: 2017.03.04 11:45 - HABER MERKEZİ
A