Şampiyon judocu artık 'engelli' kategorisinde

Şampiyon judocu artık 'engelli' kategorisinde

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Balkan şampiyonu judocusu 28 yaşındaki Veysi Göz, dünyada çok az sporcunun başına gelebilecek ilginç bir olayın kahramanı oldu. Yüzde 40 işitme kaybı teşhisi konulan genç sporcu, Judo Federasyonu tarafından 'engelliler' kategorisine alındı.

2013.05.02 12:47 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:47 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Şampiyon judocu artık 'engelli' kategorisinde

2009 yılında sağ ayak arka adalesindeki 8 santimlik yırtığa rağmen müthiş bir dönüş yaşayıp 'Balkan Şampiyonu' unvanını alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı sporcusu Veysi Göz, artık spor yaşamını farklı bir kulvarda sürdürüyor. Yüzde 40 oranında duyma kaybına uğrayan genç judocu, artık 'işitme engelliler kategorisinde' mücadele etmeye başladı. Balkan Şampiyonası'ndan hemen sonra işitme kaybı teşhisi konulan ve Judo Federasyonu tarafından işitme engelliler kategorisinde mücadele etmesine karar verilen Veysi Göz, yeni branşındaki ilk heyecanını Türkiye İşitme Engelliler Şampiyonası'nda yaşadı ve tüm rakiplerini dize getirip yine altın madalyayı boynuna takmayı başardı. Sporcu, bu derecesiyle İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etmeye de hak kazandı.

Şampiyonanın Temmuz 2013'te Sofya'da yapılacağını, Veysi'den çok iyi bir derece beklediklerini söyleyen Teknik Direktör Mesut Kapan, "Ortada Olimpiyat üçüncümüz Duygu Çete'nin yaşadığı gibi bir durum var. Duygu da sonradan görme engelliler kategorisine geçmiş ve olimpiyat madalyasına kadar gitmişti. Veysi'deki yüzde 40'lık işitme kaybı, maç sırasında gerçekten büyük sorun yaratıyordu. Judoda kendini ispatlayan Veysi, şimdi artık işitme engelliler kategorisinde yepyeni bir döneme başladı" dedi.


Başarılı judocu ise aktif spor yaşamını devam ettirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İnsanın hayatında bazen böyle dönemler oluyor. Arka adalemde 8 santimetrelik yırtık olduğunda nasıl vazgeçmediysem, işitme kaybıma rağmen yine mücadelemi bırakmayacağım. Hedefim, İşitme Engelliler Oyunları'ndan ülkeme altın madalya ile dönmek ve ardından da 2016 Paralimpik Oyunları barajını geçmek" diye konuştu.
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 12:47 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:47 - HABER MERKEZİ
A