Saldırıdan önce tabuta girmiş

Saldırıdan önce tabuta girmiş

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldıran canlı bomba Ecevit Şanlı'nın Almanya'nın başkenti Berlin'de birçok gösteriye katıldığı ortaya çıktı.

2013.02.05 20:00 - Son Güncellenme: 2013.02.05 20:01 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Saldırıdan önce tabuta girmiş

Şanlı, Berlin'de 2010 yılında katıldığı eylemle 19-22 Aralık 2000 tarihlerinde Türkiye'deki cezaevlerinde yapılan saldırıları protesto etti.Bir grup arkadaşıyla birlikte başkentin tarihi Brandenburg Kapısı'nda düzenledikleri eylemde Şanlı'nın temsili tabutun içine girdiği görüldü.

Üzerinde İngilizce "İzolasyona hayır" yazılı tabutun içine yatarken görülen ve sadece kafası dışarı bakan Şanlı, zafer işareti yaparken fotoğraflandı. Şanlı ile birlikte eylem yapan bir grup gencin açtıkları pankartın üzerinde ise Almanca "19-22 Aralık 2000 tarihlerinde yapılan katliamı protesto ediyoruz" yazılı olduğu dikkati çekti. Bir başka fotoğrafta ise Şanlı yine temsili tabutun içindeyken, bir grup genç polis arabasının önünde halay çekerken görülüyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.05 20:00 - Son Güncellenme: 2013.02.05 20:01 - HABER MERKEZİ
A