"Sakıncalı" bulundu

"Sakıncalı" bulundu

Bingöl'deki cezaevinden firar edilmesinin ardından, Siirt Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin saksılarda yetiştirdiği çiçekler "sakıncalı" bulunarak toplandı.

2013.10.14 09:36 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:36 - Güncel
A
"Sakıncalı" bulundu

 

(DHA) -- İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın, Bingöl'de yaşanan firardan sonra tüm koğuş ve odalarda saksı içerisinde yetiştirilen çiçeklerin sakıncalı görülerek dışarı çıkartıldığını belirterek, "Demokratikleşme paketi çiçeklerin özgürlüğüne yaramış" dedi.

Bingöl M Tipi Cezaevinden 18 PKK'lının 1 yıl boyunca kazdıkları tünelden firar etmelerinden sonra bölgedeki cezaevlerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Önlemler kapsamında cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler tarafından saksılarda yetiştirilen çiçeklerin koğuşlardan toplatıldığı ve cezaevinden çıkarıldığı belirtildi.

İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın, Bingöl'de yaşanan firardan sonra cezaevlerindeki aramaların sıklaştırıldığını ve mahkumların çürümüş marul ve yumurtaları kullanarak saksılarda yetiştirdikleri çiçeklerin sakıncalı görülerek cezaevinden çıkarıldığına tanık olduklarını söyledi.

İnsani bir durum değil

İHD Şube Başkanı Aydın, Siirt E tipi Cezaevi'nde bulunan babasını ziyaret ederken, babasının Bingöl'deki firar olayından sonra cezaevlerinde yaşanan baskılardan söz ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Cezaevi yönetmenliği ve ilgili genelgelere bakıldığı zaman, cezaevleri içerisinde tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlarda çiçek yetiştirilmesi yasaktır. Yani toprak kullanıp çiçek yetiştiremezler. Bu insani bir durum değil. Uzun yıllar cezaevinde kalan birisinin toprak, tabiat, yeşillik ve çiçek ile uğraşmasından daha doğal bir hak yoktur. Ancak, Bingöl'de yaşanan firar ile birlikte böyle bir olayın baş göstermiş olması bizim için düşündürücüdür. İnsan hakları savunucusu ve babası cezaevinde bulunan biri olarak, Kürt sorununun çözümüne katkı sunacağını düşündüğümüz paketten sadece cezaevindeki çiçeklere özgürlük çıktığını söyleyebilirim." 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 09:36 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:36 - boş7
A