Sahte içki çetesinden polis memuru da çıktı

Sahte içki çetesinden polis memuru da çıktı

İZMİR'de polisin operasyonuyla, aralarında Bodrum'da Rus rehberlerin ölümüne neden olan 'Alexia' markalı votkaların da bulunduğu sahte içkileri üreten, aralarında polis ve vergi denetmeni de bulunan şebekenin 10 elemanı adliyeye sevkedildi.

2013.02.21 12:56 - Son Güncellenme: 2013.02.21 12:56 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Sahte içki çetesinden polis memuru da çıktı

 Eşiyle birlikte aile görüntüsünde içki sevkiyatını gerçekleştirdiği öne sürülen polis memurunun meslektaşlarına verdiği ifadesinde, içkileri yakınının düğününe götürdüğünü söylediği belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücaele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üretimi yapan şebekeye yönelik geçmişte 6 ayrı operasyon düzenledi. Bu baskınlarda, şebekeye yönelik iki imalathanenin yanı sıra 4 bin 430 şişe sahte içki, 258 litre şişelenmemiş sahte içki, 2 bin 500 şişe kapağı, 3 bin 150 etiket, 1 alkolmetre, 220 litrelik tank, 2 kapak basma makinesi ele geçirildi. Aynı şebekeye bağlı kişilerin yeniden faaliyet gösterdiği bilgisinin alınması üzerine çalışma başlatan polis, Bayraklı İlçesi'nde büfe işleten elebaşı M.A. ile birlikte karakolda görevli polis memuru, vergi denetmeninin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

2011 yılı Mayıs ayında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 5 Rus rehberin ölümüne neden olan 'Alexia' markalı votkaların üretimini de yapanşüphelilerin, bu içkileri kentteki eğlence mekanlarına pazarladıkları ortaya çıktı.

POLİSTEN EŞİYLE SEVKİYAT

Gözaltındaki şüphelilerin verdiği bilgilerden ve yapılan araştırmadan, polisin şebekedeki etkin fonksiyonu da ortaya çıktı. Şebekeye yönelik takip sırasında, polis memurunun yanına eşini de alarak aile görünümünde sahte içkilerin sevkiyatını yaptığı saptandı. Operasyon öncesinde, bu sevkiyatlardan birisinde aracı durduran polis ekibi, otomobili kullanan meslektaşlarının şebeke üyesi olduğunu belirleyince büyük şok yaşadı. Otomobilinin bagajındaki sahte içkilere el konulduğu, şüpheli polis memurunun da içkileri bir yakının düğününe götürdüğünü söyleyerek olayı gizlemeye çalıştığı öne sürüldü.

DAHA ÖNCE DİĞERLERİNİ UYARMIŞ

Sahte içkilerle yakalanan polis memurunun, başka bir sevkiyat sırasında da yine polislerce durdurulunca takip edildiklerini anladığı, şebeke elemanlarını telefonla görüşmemeleri ve numaralarını değiştirmeleri konusunda uyardığı da saptandı. Gözaltındaki 10 şüpheli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 12:56 - Son Güncellenme: 2013.02.21 12:56 - HABER MERKEZİ
A