Sahaya 'Recep Tayyip Erdoğan' formasıyla çıktı

Sahaya 'Recep Tayyip Erdoğan' formasıyla çıktı

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte sahaya çıkan Hakan Şükür, üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan' yazılı formayı giydi.

2013.05.09 07:01 - Son Güncellenme: 2013.05.09 07:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Sahaya 'Recep Tayyip Erdoğan' formasıyla çıktı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, "Engelli kardeşlerimize birçok konuda önemli çalışmalar yapıyoruz, yasal düzenlemeler yapıyoruz" dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen halı saha maçına siyasiler, sanatçılar ve engelli aileleri yoğun ilgi gösterdi. Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (T.P.A.O) halı sahasında düzenlenen etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Zelkif Kazdal, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Olimpiyat Şampiyonu milli halterciler Halil Mutlu ve Şeref Eroğlu, Kızılcahamamspor Başkanı Erkan Özbey, sanatçı Faik Öztürk ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) üyeleri engelli aileleri katıldı.

Etkinlik kapsamında ilk maçta ünlülerden oluşan karma takım ile bedensel ve zihinsel engelliler ampute futbol takımı karşı karşıya geldi. İlk maçı özel sporcular 4-3 kazandı. İkinci maçta ise işitme engelli ampute takımına karşı AK Parti Türkiye Siyasal Şampiyonları takımı mücadele etti. 6-6 berabere biten karşılaşmada dostluk kazandı.

Etkinlik öncesi gazetelerin sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Diyarbakırspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un isim hakkıyla Süper Lig'e taşınması iddialarını değerlendirdi. Şükür, "O durum ortaya atılan bir şey. Bizim tarafımızdan değil. Konuşulan başka bir şeydi, başka bir şekle dönüştü. Açıkçası onun üstüne bir şey söyleme gereği duymadık. Bugün gelişen hiçbir şey yok. Öyle bir şey yok daha farklı bir formatta bir şey var" ifadelerini kullandı.

"Recep Tayyip Erdoğan" yazılı forma ile sahaya çıkan Hakan Şükür, "Engelli kardeşlerimize birçok konuda önemli çalışmalar yapıyoruz, yasal düzenlemeler yapıyoruz. Başbakanımızın açıkladığı çok önemli şeyler var. Engelli kardeşlerimizle beraber olmak, hayatı onlarla paylaşmak bu sosyal ortamı Ankara gibi bir şehirde hep beraber güzel bir hale getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"SPOR DENİNCE AKLA BEN GELİYORUM"

"Sportif anlamda spor denince akla ben geliyorum" diyen Hakan Şükür, Meclis takımında yer alan oyuncularla beraber engelli vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlattı. Engellilerin daha önce farklı adlarla anıldığını hatırlatan Şükür, "Engelli oldular. Daha önce farklı söylemlerle anılıyorlardı. Hayatın bir gerçeği onlarla daha entegre bir şekilde bu hayatı yaşayacağız. Bugün spor yapıyoruz, yarın başka bir şey yapacağız" diye konuştu.

"GERÇEK BİR GALATASARAYLI OLARAK ÇOK SEVİNDİM"

Galatasaray 19. şampiyonluğunu değerlendiren Şükür, "Gerçek bir Galatasaraylı olarak çok sevindim. Ben bir futbol severim, futbolu yorumluyorum. Açıkçası önemli bir vizyon çizdiler, önemli bir başarı yakaladılar ve hak ettiler. Gerek Avrupa'da gerek ligde Fenerbahçe ile inanılmaz bir yarış içerisindeydi. Diğer takımlarımızın buna katılım gösterdiği günler geldiğinde inanıyorum ki Avrupa'da çok daha büyük başarılar gelecektir. Diğer takımlarımızın büyük takımlarımızı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. Şükür, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un lokomotifi olduğu bir sürecin Türkiye futboluna çok önemli katkıları olacağını belirtti.

Şükür, şampiyonlar ligi ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarını da değerlendirdi. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve Trabzonspor'un favori olduğunu belirten Şükür, Eskişehirspor ve Sivasspor'un da çok kaliteli takımlar olduğunu, çekişmeli maçların yaşanacağını anlattı.

"İNŞALLAH DORTMUND KAZANIR"

Şükür, Şampiyonlar Ligi finaline yönelik ise, "Alman takımları olunca favori çok zor. Yaklaşık 5 senedir önemli bir ivme yakalayan Borussia Dortmund'un başarısını önemsiyorum. Benim dileğim inşallah Dortmund kazanır. Eğer imkanlar el verirse orada olmak isterim" ifadelerini kullandı.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 07:01 - Son Güncellenme: 2013.05.09 07:03 - HABER MERKEZİ
A