Sağlıkta şiddete torba yasa önlemi

Sağlıkta şiddete torba yasa önlemi

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yeni torba kanun çıkartacaklarını söyledi.

2013.07.17 17:15 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:16 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Sağlıkta şiddete torba yasa önlemi

Bakan Müezzinoğlu, Muğla'daki temasları kapsamında ilk olarak Marmaris Devlet Hastanesi'ni gezip incemelerde bulundu. Başhekim Tolga Çakmak'tan hastane hakkına bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra beraberindeki AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa ile AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'na geçti. Burada partililerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, ziyaretinin nedeninin Muğla'daki sağlık pozisyonlarının ne olduğunu değerlendirmek olduğunu söyledi.

İlk olarak Marmaris Devlet Hastanesi'nin fiziki durumu hakkında bilgi aldıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte bu hastanemizi yenileyeceğiz, çalışmalarına başladık. Devlet hastanelerinde yatak sayısından daha ziyade hekim, tıbbi donanım ve teknolojik altyapı önem kazandı. Çünkü 10 yıl önce bir hasta ortalama 10 gün hastanede yatarken, şimdi bu süre aynı hastalıktan 3 veya 4 güne düştü. Kamuoyunun kaç yataklı hastane olacağından ziyade, hangi teknolojik altyapıya sahip olduğu ve poliklinik sayısıyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğim, şu anda Muğla bölgesindeki hastanelerin yatak doluluk oranı yüzde 70 civarında. Bu gelecekte daha da düşecek" dedi.

Kıyı kesiminde yapılacak yeni hastanelerin sağlık turizmi açısından da çok faydalı olacağına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, yabancılara dil konusunda yardımcı olacak her türlü çözümleri de ürettiklerini kaydetti. Marmaris Devlet Hastanesi ziyareti sırasında İngilizce, Almanca, Rusça bilen hastane tercümanıyla karşılaştığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bu tür personel sayısını daha da arttıracağız. Aile hekimleri de artık nöbet tutacakları için acil servislerdeki doktor sıkıntısını çözeceğiz. Meclis açıldığında acildeki doktorlarımızın nöbet koşullarını düzeltecek çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

SAĞLIKTA ŞİDDETE TORBA YASA ÖNLEMİ

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Bunun için öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç var. Doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Çünü, biraz sonra evladımızı o hekime veya hemşireye teslim etmek zorunda kalacağız. Herkesin sağlık çalışanlarına kendi kardeşi ve çocuğu gibi bakması gerekir. Hastanelerde yüzlerce hasta yakını var, sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz davranış gösteren kişilere ters bir şekilde baksalar, 'Ne oluyor kardeşim?' diye sorsalar, birçok hadise önlenmiş olur. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik yeni torba kanun da çıkartacağız."

ESNAF İLE GÖRÜŞTÜ, HASTA ÇOCUĞUNU ZİYARET ETTİ

Parti binasında basına kapalı 20 dakikalık bir görüşme de yapan Bakan Müezzinoğlu, beraberindekilerle Ulusal Egemenlik Caddesi'nde çıkıp, esnafı gezdi, dertlerini dinledi. 9 yıl önce trafik kazası geçirdiği için kol ve bacakları tutmayan, konuşma yeteneğini de kaybeden 13 yaşındaki Sinem Tayfur'u da evinde ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, babası Ersin Tayfur'dan durumu hakkında bilgi aldı. Müezzinoğlu, partisinin il ve ilçe yöneticilerine Tayfur'un tedavisi için maddi ve manevi destekte bulunmaları talimatı verdi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra ilçeden ayrılarak Muğla'ya hareket etti.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:15 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:16 - HABER MERKEZİ
A