Sağlıkçılar özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Sağlıkçılar özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Sağlık- Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hastanelerin ticarethaneye dönüştürülmesine karşı olduklarını söyledi

2011.10.08 15:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Sağlıkçılar özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor

Sağlık - Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkan Metin Memiş'i sendika genel merkezinde ziyaret ederek, "sağlık çalışanları memnuniyet anketi'' kitabını hediye etti. Bedir, Burşa şubesi olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, bağımsız bir anket kuruluşu ile 1200 sağlık çalışanı ile bire bir görüşerek bir araştırma yaptıklarını ve bu araştırmayı kitap haline getirdiklerini belirtti. Bedir, kitabı önümüzdeki günlerde sağlık bakanı ile bakanlık bürokratlarına hediye edeceklerini söyledi.
Genel Başkan Metin Memiş, bu çalışma dolayısıyla Bedir ve ekibini tebrik etti. Kitapta sağlık çalışanları açısından çok önemli bilgiler olduğunu ifade eden Memiş, yöneticilerin bu araştımanın neticelerini dikkate alması gerektiğini savundu. Gündemdeki kamu hastane birlikleri ve teşkilat kanunu konusunda da görüşlerini dile getiren Memiş, "Kanunların kamuoyu ile enine boyuna görüşülmeden çıkarılmasına karşıyız. Hastane idarelerini sözleşmeli hale getirmek suretiyle performansa dayalı bir sisteme karşıyız. Hastanelerin ticarethanelere dönüştürülmesi isteniyorsa, biz bunun karşısındayız. Sağlık çalışanları kamuda hizmet veren diğer personele göre özlük hakları bakımından çok geride kaldı. Sağlıkta dönüşüm programı başarı ile uygulanmış, fakat programın baş mimarı sağlık çalışanları unutulmuştur. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının top yekun iyileştirilmesi lazım" dedi.
Sendika olarak şu anda 145 bin üye sayısına ulaştıklarını açıklayan Memiş, "Bu yıl mayıs ayında 175 üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Sağlık-Sen olarak kurumsal bir yapı ile sağlık çalışanlarının geleceği için mücadele ediyoruz. Sendikal eğitime çok önem veriyoruz. Bu yıl sendika akademisi projesini hayata geçiriyoruz. Önce il yönetimlerine eğitim vereceğiz. Sınavda başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Bu eğitimi daha sonra bütün teşkilata yayacağız'' diye konuştu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2011.10.08 15:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A