Sağlık çalışanlarından kanlı grev!

Sağlık çalışanlarından kanlı grev!

Gaziantep'de Dr. Ersin Aslan'ın tam bir yıl önce hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, sağlık çalışanlarını sokağa döktü. Meslektaşları bir hasta yakın tarafından bıçaklanarak öldürülen doktorlar, giydikleri kanlı önlüklerle bir gün süreyle iş bırakma eylemi yaparak, iş güvenliğine sahip olmamalarını protesto etti.

2013.04.17 11:59 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Sağlık çalışanlarından kanlı grev!
02:59 Sağlık çalışanlarından kanlı grev!

İLGİLİ VİDEO

Sağlık çalışanlarından kanlı grev!



Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Gaziantep'te görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Aslan'ın için sağlık sektörü adeta durdu. Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesinin ardından sağlıkta şiddet artarak devam ederken, Bursa'daki sağlık çalışanları kenti eylem alanına çevirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir araya gelen Bursa Tabip Odası Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Bursa Temsilciliği üyeleriyle sağlık çalışanları bir gün süreyle iş bıraktı. Daha sonra metroyla Şehreküstü Meydanı'na gelerek burada vatandaşlarla bir araya gelen sağlık çalışanları, grev gerekçelerini anlattı.

BURSA DESTEK VERDİ!

Beyaz önlüklerle yürüyüş eylemi yaparak, sağlıkta dönüşüm politikaları başta olmak üzere hükümetin sağlık politikalarını eleştiren sağlık çalışanlarına vatandaş da destek verdi. Hükümetin sağlık alanındaki uygulamalarının hasta yakınlarıyla hekimleri karşı karşıya getirdiğini savunan sağlık çalışanları, 'Bu Şiddet Sona Ersin' diyerek giydikleri kanlı önlüklerle Muradiye Devlet Hastanesi'ne kadar yürüdü.

DR. ERSİN ARSLAN İÇİN...

Burada açıklama yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, iyi hekimlik yapabilecekleri bir sistem istediklerini söyledi. Gaziantep'te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan'ın tam 1 yıl önce hayatını kaybettiğini hatırlatan Pala; saldırıya uğrayan, yaşamını yitiren tüm meslektaşlarını anmak ve sağlıkta yaşanan şiddeti protesto etmek için kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceklerinin de vurguladı.  Sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ettiğini hatırlatan Pala, "Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz" diye konuştu.

 

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI GREV YAPILDIĞINI BÖYLE YALANLAMIŞTI!

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 11:59 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:49 - HABER MERKEZİ
A