Sağlık çalışanlarına teşekkür

Sağlık çalışanlarına teşekkür

SAĞLIK Bakanlığı, gün sonu itibari ile devlet hastanelerinde münferit bir kaç vaka dışında, başvuran tüm hastaların muayene ve tetkiklerinin eksiksiz yapıldığını, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını açıkladı.

2013.04.17 17:41 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:41 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Sağlık çalışanlarına teşekkür

 


SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Merhum Dr. Ersin Aslan'ın ölümü tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır. Sağlık camiasının ortak acısı olan bu elim olayı istismar etmeye çalışan çevrelere itibar etmeyerek, sağlık hizmeti için kendisine başvuran insanları geri çevirmeyen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ederiz"

"HUKUKİ YARDIM VERİLMEKTEDİR"

"Kamuoyunun da yakınen bildiği üzere, Bakanlığımız sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını sonlandırmak, sağlık kurumlarında çalışan personelin rahat ve güvenli bir ortamda hizmet verebilmesini sağlamak amacıyla bir takım tedbirler almış ve almaya da devam etmektedir.

-Şiddete uğrayan sağlık çalışanına veya vefatı halinde kanuni mirasçılarına talep etmesi halinde Bakanlığımız avukatlarınca hukuki yardım verilmektedir.

-İçişleri Bakanlığı 'Sağlık Çalışanlarına Karşı İşlenen Suçların Soruşturulması' konulu bir genelge yayınlamıştır. Genelgede kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı yaralama (TCK Madde 86-87), tehdit (TCK Madde 106) hakaret (TCK Madde 125) fiillerin işlenmesi halinde, mağdur kişinin şikâyeti aranmaksızın, kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem yapılması ve Savcılığa bilgi vererek, gerekli soruşturmanın başlatılması hususları ele alınmıştır.

-Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM'de Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu kurulmuştur. İlgili Komisyona üniversiteler, sendikalar, meslek örgütleri şiddetin nedenleri ve önlenmesine yönelik çözüm önerilerini sunmuştur. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'ndaki 'hakaret' 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarına öngörülen cezaların, bu duruma maruz kalan sağlık çalışanı ise cezaların artırılması hususunda yasa çalışması yürütülmektedir."

"CAYDIRICI NİTELİKTE CEZALAR VERİLMEYE BAŞLANDI"

"Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar sonucu güvenlik ve yargılama süreçlerinde farkındalıklar oluşmuş, son dönemde, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara caydırıcı nitelikte cezalar verilmeye başlanmıştır. Fedakârca çalışarak görevini hakkı ile yerine getiren sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda toplumsal bilincin oluşmasındaki mücadelemiz halkımızın da desteğini alarak kararlılıkla sürecektir."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:41 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:41 - HABER MERKEZİ
A