SAĞLAM: İDDİAMIZ SÜRÜYOR

SAĞLAM: İDDİAMIZ SÜRÜYOR

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Yeşil-beyazlı takımın ligin üst sıralarında yer aldığını belirterek, "Çok mükemmel bir takım değiliz. Mükemmel bir futbol ortaya koymuyoruz. Her ne kadar puan farkı 7 de olsa şampiyonluk yarışının içindeyiz. İddiamız sürüyor" dedi.

2011.03.18 20:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
SAĞLAM: İDDİAMIZ SÜRÜYOR
16504-saglam-iddiamiz-suruyor-4de72a25730ac.flv

Spor Toto Süper Ligi'nin 26. hafta karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Ankaragücü'nü ağırlayacak olan Bursaspor'da teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Takımın hırs ve isteğindeki azalma konusunda son günlerde yapılan eleştirilere değinen Sağlam, "Geçen seneki puan durumuna bakılınca daha geride olduğumuz söylenebilir. Bazı sıkıntılar yaşadığımız gerçek. Çok mükemmel bir takım değiliz. Çok mükemmel futbol ortaya koymuyoruz. Ama şunu
gözden kaçırmamamız gerekiyor. Bu takım hala ligin tepesinde. En üstünde değil, ama üçüncüsü ve her ne kadar puan farkı 7 de olsa şampiyonluk yarışının içindeyiz. Olayları bu şekilde değerlendirmek lazım. Eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman başarılı olamıyoruz. Ama bunlar da futbolun içinde var" diye konuştu.

"ANKARAGÜCÜ'NDEN 3 PUAN ALMALIYIZ"
Son haftalardaki puan kayıplarından sonra ligin zirvesindeki Fenerbahçe ve Trabzonspor'un gerisinde kaldıklarını kaydeden Sağlam, kalan maçların çok önemli olduğunu dile getirdi. Sağlam, "Şu anda ligde üçüncü sıradayız. Kalan maçlar bizim için çok önemli. Hem bundan önceki puan kayıplarını telafi edebilme açısından, hem de rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyerek, kaybetmeden ligin zirvesine yaklaşmak adına bütün maçlar bizim için önemli. Bunlardan ilki olan Ankaragücü karşılaşması. Bu maç hepsinden
daha önemli hale geldi. Bu karşılaşmadan kesinlikle üç puanla ayrılmamız gerekiyor. Bizi gelecek adına biraz daha umutlandıracak. Futbolu da sahaya yansıtarak bu üç puanı almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

TARAFTAR DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Pazartesi akşamı oynanacak karşılaşmada taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Sağlam, "Her ne kadar karşımızdaki takımla bir dostluk havası olsa da futbolun rekabetini kesinlikle etkilemeyecek bir mücadele olacaktır. Futbol kalitesi de üst seviyede olacaktır. Taraftar desteği çok önemli. O gün bize oyuncularımızı hırslandıracak desteği vermelerini istiyoruz. Bu karşılaşmayı kazanıp, zorlu maçlar öncesinde de moral motivasyonumuzu biraz daha çıkarmak isteyeceğiz" dedi.
Cezalı oyuncuları olmadığını kaydeden Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Vederson takımla antrenmanlara başladı. Ama fiziksel olarak istediğimiz düzeyde değil. Ozan İpek ve İvan Ergic'in sakatlıkları vardı. Ancak takımla birlikte çalışmaya başladılar. İstediğimiz kadroyla maça çıkma şansını elde edebileceğimizi düşünüyorum"

"HİÇBİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM"
Galatasaray ile görüştüğü yönünde çıkan haberleri değerlendiren Sağlam, "Şu anda ne Galatasaray ne de başka bir takımla görüşmemiz olmadı. Böyle bir şey kesinlikle yok. Şu anda bu gibi işlerle uğraşmak yerine tüm enerjimizi ve konsantrasyonumuzu, nasıl daha yukarılarda ligi bitiririz düşüncesiyle meşgul etmek istiyoruz. Sözleşme konusunda biz başkanımızla yüzeysel anlamda görüştük. Bursa'da çok mutlu olduğumu söyledim. Bu takımı bir yerlere getirdik, emeğimiz var. Biz bu takımı nasıl bir Avrupa takımı
yaparız, bunu düşünmeye başladık. Bu kadar büyük düşünürken bu doğrultuda bizim hedeflerimizle örtüşecek bir bütünlük, şehir desteği ve kulüp yapılanması olursa seve seve burada uzun yıllar çalışacağımı söyledim. Elde ettiğimiz başarıları devamlı ve istikrarlı hale getirmemizi istiyor. Ciddi anlamda kulüp yapılanması ve şehir desteği gerekiyor. Bu gerçekleşir ve bizi heveslendirecek ortam olursa, çok uzun yıllar burada kalırım" dedi.
Bir gazetecinin, "Bursaspor Kulübü'nde yaşanan son olaylar sizi etkiliyor mu?" yönündeki soruyu cevaplayan Sağlam, "Birileri ortaya bir şeyler atıyor. Gereğini insanlar yapıyor. Bunun sonunda da hayır çıkacağına inanıyorum. Buradaki her şey incelenir ve suçlananların ne kadar gereksiz suçlandığı ortaya çıkar" diye konuştu.
Sağlam, Milli maç arasında Kosova'ya gitmeyeceklerini söyleyerek, "Onun dışında pazartesi oynayıp perşembeye kadar izin vereceğiz. Sonraki döneme de çok fazla vaktimiz kalmıyor. Hazırlık maçı yapmayacağız" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Bursaspor, pazartesi günü kendi sahasında oynayacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü. Bursaspor yarın yapacağı antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.03.18 20:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A