Sağanak yağış hayatı felç etti

Sağanak yağış hayatı felç etti

Aydın'ın çine ilçesinde fırtınayla birlikte etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. çatı ve güneş enerjilerinin uçtuğu, ağaçların devrildiği, cadde ve sokakların göle döndüğü fırtınada bir caminin minaresi de zarar gördü.

2013.07.17 20:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:09 - Yaşam
A
Sağanak yağış hayatı felç etti


Aydın'ın Çine ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Çine ilçesinde aniden bastıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Fırtına nedeniyle Çine Yeni Mahalle Camisinin minaresinde büyük hasar oluştu. Yaklaşık yarım saat aralıksız bir şekilde devam eden şiddetli yağmur ve fırtına Çine esnafına zor anlar yaşattı. Çatılar ve güneş enerjileri uçtu. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yaşanan sel ve fırtına felaketinde can kaybının olmaması teselli olurken, Belediye ve Aydem ekipleri ilçede hayatın normale dönmesi için seferberlik ilan etti.
Çine ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağış nedeniyle merkez, Soğancılar, Hamitabat ve Yenimahalle'nin yanı sıra Adnan Menderes Bulvarı şehir merkezinde ana arteller adeta dereye döndü. Adeta bardaktan boşalırcasına yağan yaz yağmurunda biriken suları çekmekte logarlar yetersiz kaldı. Birçok iş yeri dereye dönen yoldan taşan suların basması sonucu zarar gördü. Yağışla birlikte Çine Belediyesi ekipleri şehrin kritik noktalarında çalışma başlattı. Ancak çok yoğun ve şiddetli gerçekleşen yağışta meydana gelen sel suları ile baş etmek mümkün olmadı. Yağışla birlikte yaşanan fırtına nedeniyle pek çok çatı uçtu. Güneş enerjileri adeta içi boş teneke gibi rüzgarla birlikte sokaklara savruldu. Elektrik tellerinin üzerine düşen çatılar nedeniyle ilçe genelinde elektrikler kesildi. Pek çok yerde de elektrik hatları koptu. Bazı araçlar zarar gördü. Yenimahalle'deki caminin minaresi zarar gördü. Belediye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği ilçede yağmur ve fırtına nedeniyle hayat adeta felç oldu.
Maddi hasarın oldukça fazla olduğu, ilçede tek teselli kaynağı yağış ve fırtına ile birlikte meydana gelen felakette ölen ya da yaralanan kimsenin olmaması.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 20:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:09 - Zeynep Çelik
A